23948sdkhjf

Swerocks nya vd tar sats

– Swerock verkar i en del av byggbranschen som har stora möjligheter att göra skillnad, och det ska vi förstås göra.

Vid årskiftet efterträdde Mats Norberg Karl-Gunnar Karlsson som vd i Swerock Norden.

Hans uppdrag är att leda den nordiska verksamheten tillsammans med ansvariga i respektive land (Stefan Axelsson, Swerock i Sverige, Juha Arvola, Swerock i Finland samt Joar Caspersen, Swerock i Norge).

– Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter när vi nu tar nästa steg i utvecklingen av Swerock för att skapa verklig nytta av att vi är en stor nordisk aktör, säger Mats Norberg i ett pressmeddelande.

Han framhåller att det nordiska perspektivet är en av hjärtefrågorna och uppger att han lockas av kombinationen ledarskap och ekonomiskt ansvar.

Enligt Swerock får man nu en vd som uppskattar struktur, ordning och reda och som inte gillar att ”skjuta från höften”.

– Mats Norberg har bred erfarenhet från branschen och har arbetat i flera ledande roller, bland annat inom beläggning och mark. Det kommer att vara av stort värde för Swerocks framtid, säger Niclas Winkvist, styrelseordförande i Swerock Norden AB, i pressmeddelandet.

Mats Norberg är civilingenjör och kommer närmast från NCC, där han var divisionschef med ansvar för den nordiska grundläggningsverksamheten.

Han har också studerat företagsekonomi och som vd måste han nu ta sig en fråga som uppges vara viktig i hela Peabkoncernen: hållbarhet.

– Swerock ska fortsätta att ligga i framkant och driva på utvecklingen, men det är många parametrar och beroenden som man behöver förstå och beakta, säger han.

– Swerock verkar i en del av byggbranschen som har stora möjligheter att göra skillnad, och det ska vi förstås göra. Vi har också ett ansvar att förklara för omvärlden vad vi gör och hur vi kan hjälpa andra delar av branschen att göra klimatkloka val, säger Mats Norberg, som hoppas att offentliga upphandlare och större kunder börjar ställa skarpare krav på de råvaror och produkter de köper.

– Här har Swerock redan både ECO-Betong och ECO-Ballast. Det är en bra grund för fortsatt utveckling.

Enligt Swerock har Mats Norberg ägnat hösten åt att sätta sig in i företagets verksamhet.

– Överallt har jag mötts av trevliga kollegor som besitter enormt mycket kunskap och en väldig yrkesstolthet. Det känns både tryggt och glädjande. Med rätt människor och en väl utarbetad plan kan vi lyckas med vad som helst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094