23948sdkhjf

Intelligenta knappar i nya teleskoplastare

 ”Mer av allting” och en efterlängtad comeback utlovas när Manitou lanserar nya tunglyftande teleskoplastare, maskiner som enligt Scantruck kan komma till Sverige redan i maj.

Manitous MHT-serie fyrhjulsdrivna terränggående teleskoplastare. har uppdaterats rejält berättar Manitous svenska återförsäljare Scantruck.

-- Detta var redan tidigare Manitous största maskiner och de med högst kapacitet, men nu har de fått ännu mer av allting, kommenterar Lasse Weber, produktchef på Scantruck, i ett pressmeddelande.

De första maskinerna ska rulla ut från fabrik redan i månadsskiftet mars/april och de första leveranserna till svenska kunder ska förhoppningsvis kunna ske i maj eller juni, förklarar Scantruck.

De aktuella modellerna är: MHT790, MHT10135, MHT10160, MHT10200 samt MHT11250; med lyfthöjder från 6,8 till 10,6 meter samt ett spann i lyftkapacitet från nio ton för den minsta, MHT790, till 25 ton för MHT11250, berättar Scantruck.

Samtliga har modeller uppdaterats och kallas därför StV, ett namn som hintar om att maskinerna fått motorer som uppfyller emissionskraven enligt steg V.

Enligt Scantruck ska maskinerna inte bara ha blivit miljövänligare, de ska också vara starkare än sina föregångare.

-- Vi har också fått tillbaka Manitou MHT10160 i programmet igen efter en tids uppehåll vilket vi är jätteglada för, säger Lasse Weber.

Scantruck lyfter bland annat fram att Manitou kopierat en framgångsrik finess från företagets lantbruksmaskiner genom att förse maskinerna med en så kallade Easy Stepingång. Eftersom trappan är närmast integrerad i chassiet ska det bli både enklare och säkrare att gå in och ut ur maskinen, lovar Scantruck.

Hela serien ska också ha fått så kallade DBS-knappar.

-- Den individuella knappens funktion sitter i själva knappen, men det som gör dem intelligenta är att de kan flyttas runt till de placeringar som passar maskinföraren bäst. Dessutom kommer hela serien med E-Reco som standard. Det är ett system som gör att maskinen automatiskt kan känna igen vad man använder för redskap, säger Lasse Weber.

Nu ska det också gå att utrusta samtliga maskiner i serien med radiostyrning för personkorg och andra lyftredskap, något som tidigare varit möjligt bara för ett fåtal modeller, uppger Scantruck.

Företaget noterar också andra tillbehör som MHT-maskinerna kan få, till exempel elektriskt uppvärmda backspeglar för att få bort is, intelligent hydraulik för snabblyft samt Eco Stop.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Peab bygger testbana för 730 miljoner
Kontrollera betongen med drönare och AI
SCB: Byggtakten minskar
Ny säkerhetsnivå utlovas
Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år
Snøhetta visar vägen till koldioxidneutrala byggnader

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127