23948sdkhjf

Inga inkomna anbud på stort projekt i Göteborg

Efter att upphandlingen av totalentreprenad legat ute i drygt ett halvår har inga anbud på E6.21 kommit in. Nu ska Trafikverket analysera vilka konsekvenser det får för projektet.

Entreprenad har tidigare skrivit om det stora projektet med att bygga om en av Göteborgs mest trafikerade leder, Lundbyleden. 2019 fick Veidekke i uppdrag att utföra projektet. Men när entreprenadfasen väl skulle sätta igång framgick det att kostnaden skulle bli högre än de först beräknade 1,3 miljarder kronorna.

Det fick Trafikverket och Göteborgs stad att inte gå vidare med upphandlingen. Ett beslut som fattades i början av 2020. Förra året kom de två överrens att ändå gå vidare med projektet med en ny kostnadsram på drygt två miljarder kronor. En ny upphandling av totalentreprenad aviserades där sista datum att lägga anbud var 20 december förra året. Nu meddelar dock Trafikverket att projektet inte har fått in några anbud.

Exakt vad detta innebär är i nuläget oklart och myndigheten skriver att de analyser vilka konsekvenser det kommer få för projektet. I den översiktliga tidsplanen var tanken att uppdragsstarten skulle ha inletts i februari i år och att färdigställandet skulle skett 2027. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11