23948sdkhjf

Currentums nya chef har stora planer

Klas Larsson blir ny chef för koncernen och målet är att få den att växa, båda via förvärv och organiskt.

Installationskoncernen Currentum samlar företag inom bland annat  VS, sprinkler, ventilation, fastighetsautomation, el och säkerhet.

De ingående företagen sysselsätter över 900 personer och gruppens omsättning är cirka 2,5 miljarder kronor.

Nu får koncernen en ny chef i Klas Larsson, som ska tillträda under det första kvartalet 2022.

­– Klas är en erfaren ledare och hans bakgrund visar på ett starkt driv och ett stort fokus på att skapa tillväxt och resultat i hög fart. Han blir ett riktigt bra tillskott för Currentum med precis den drivkraft och erfarenheten vi letar efter, säger Currentums ordförande Olle Bertfelt i ett pressmeddelande.

Enligt Klas Larsson är målet nu att få koncernen att växa.

– Det känns fantastiskt spännande att få vara en del av Currentums fortsatta framgångsresa framåt. Bolaget har gjort många förvärv av fina bolag. Mitt fokus kommer att ligga på expansion genom fortsatta förvärv och självklart även genom organisk tillväxt.

Currentum noterar att Klas Larsson en gedigen erfarenhet från installationsbranschen, han har till exempel varit affärsområdeschef på Instalco och var med och grundade LG Contracting.

Närmast kommer han från vd-posten på Ipart, ett företag som han var med och grundade och som nyligen blev en del av Currentum.

Ipart är i sig en liten koncern bestående av sex bolag: SP-gruppen, Klimatentreprenad, Rörinstallationer, Ulvsby Rör, MeR El, och Görel.

Ipart omsätter 350 miljoner kronor per år och har cirka 100 medarbetare. Enligt Currentum är tanken är att de ska förstärka koncernen inom ventilation, VS, el och säkerhet i Väst- och Mellansverige.

Klas Larsson ersätts som vd för Ipart av Roger Syversson, som också är en av grundarna.

– Våra bolag har samarbete i fokus för att ta vara på synergier mellan verksamheterna och erbjuda det bästa för våra kunder. Nu får vi ännu fler systerföretag att samarbete med vilket stärker oss alla, säger Roger Syversson i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093