23948sdkhjf

Kompetenslyft för koncernen

Currentum har förvärvat ett 90 år gammalt företag som ska lyfta företaget i de södra delarna av landet.

Enligt ett pressmeddelande ska förvärvet av Skånebaserade Holmströms Rör komplettera installationskoncernen Currentums verksamheter i syd.

– Det känns väldigt bra att få välkomna detta välskötta företag till gruppen. Genom samgåendet med Holmströms Rör får vi ett stort kompetenslyft på rörområdet och bättrar på förutsättningarna för konstruktiva samarbeten mellan företagen inom Currentum ytterligare, säger Annika Mortensen, regionchef för Currentum Syd.

Holmströms Rör, som fyller 90 i år, köptes 2007 av Jonny Persson och Johan Bertilsson, som sedan dess drivit bolaget.

Verksamheten är i dag uppdelad i tre bolag: Holmströms Rör, Holmströms Rör Ängelholm samt Holmströms Rör Sydväst, en trio som omsätter cirka 192 miljoner kronor per år.

– Vår största styrka är kompetensen inom rörläggeri. Vi är 73 anställda på företaget, och med några enstaka undantag har vi bakgrund som rörläggare, hela gänget. Det är ingen överdrift att påstå att vi har rörläggeriet i blodet, säger Jonny Persson på Holmströms Rör.

Samtliga Currentumbolag ska verka självständigt och med ansvar för sin egen verksamhet – något som uppges ha varit en kärnfråga för Holmströms Rör.

– Vi fortsätter arbeta på det sätt som fungerar bra för oss, men får en större och starkare organisation. För vår del är det ett helt perfekt upplägg och vi ser mycket fram emot att bidra med vår spetskompetens inom rörläggeri, men också att få del av den stora kompetens som finns samlad i Currentum, säger Jonny Persson.

Ulrika Andersson

 

bildtext

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125