23948sdkhjf

Maskinia förvärvar skånskt företag

Maskinia har samarbetat med skånska Sebro Maskin i många år, nu köper man företaget.

Affären innebär att Maskinia Skåne nu finns på två ställen med sina verkstäder; Sebro Maskin i Trelleborg och Maskinia i Staffanstorp.

Sebro Maskin har drivits av ägarna Per Brorsson och Per Servin i mer än 30 år. Företaget har tio anställda och omsätter 25 miljoner kronor per år.

Sebro Maskins ledning går nu över till Maskinia, där de kommer att ingå i ledningen.

Vi är mycket glada över att bli en del av Maskinia. Vi har samarbetat väldigt länge och vet att våra värderingar och hur vi tar hand om kunden stämmer väl överens med Maskinia, säger Per Brorsson, vd Sebro Maskin, i ett pressmeddelande.

Företaget, som varit återförsäljare för flera olika märken, kommer nu att sälja Doosans, Cases och Bergmanns produkter inom kompaktsegmentet och Sebro Maskins tekniker och reservdelspersonal ska redan vara utbildade på Maskinias produkter.

Enligt Maskinia, som är svensk generalagent för Case, Doosan och Bergmanns produkter, är förvärvet ett led i företagets strävan att bli bäst på eftermarknad för entreprenadmaskiner.

Vi har samarbetat med Sebro Maskin i 20 år och vi känner varandra väldigt väl. Under senare år har samarbetet fördjupats och detta var en naturlig del i att fortsätta Maskinias utveckling mot toppen av svenska maskinleverantörer. I Skåne kommer vi nu kunna erbjuda en servicenivå i toppklass till våra nya och befintliga kunder, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kallt i hytten i nya grävaren
Med röntgensyn bäddar forskarlaget för framtidens elbilsbatterier
Swecon och Volvo letar en lösning
Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Känslorna svallar på veckans lista
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125