23948sdkhjf

Epiroc skickar ännu en lastare till LKAB

LKAB lägger till en tredje självgående lastare till sin flotta i Kirunagruvan. Utöver att de självgående maskinerna är en del i projektet SUM menar tillverkaren Epiroc att de även bidrar till en säkrare arbetsplats.

Planen är att de tre gruvlastarna av modellen Scooptram ST18 ska köras självständigt majoriteten av tiden. Mattias Pettersson, global portfolio manager loaders, på Epiroc säger att resultaten deras första två grävare gav övertygade LKAB att de var ett bra tillskott till den befintliga flottan.

– Vi har ett starkt samarbete med Epiroc och är väldigt nöjda med att se hur vår utvecklingskurva pekar skarpt uppåt tack vare den självgående flottan av lastare, säger Magnus Lindgren, produktionschef för fjärrcentralen i Kirunagruvan.

Lastarna är en del av projektet inom hållbar gruvdrift, Sustainable underground mining (SUM), där framtidens digitaliserade, självgående och koldioxidfria gruvor utvecklas.

– Den nya lastaren kommer integreras i vårt befintliga system som kör självständigt 90 procent av tiden. Det innebär att förarna kan avlägsnas från farliga områden samtidigt som de har kvar full kontroll, säger Mattias Pettersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156