23948sdkhjf

Skymap lanserar ny tjänst

Skymap fortsätter sin digitalisering av byggbranschen. De har nu lanserat en ny tjänst som ska minska arbetet med att ladda upp och ned filer till grävmaskinerna ute på en arbetsplats.

Småländska företaget SkyMap utvecklar digitala tjänster för bygg- och fastighetsbranschen. Tidigare har de bland annat tagit fram ett verktyg som skapar markmodeller från drönarskanning. Nu meddelar Skymap att de lanserar en tjänst som ska underlätta datahanteringen i bygg- och anläggningsprojekt. Enligt företaget ska den göra att man sömlöst kan flöda filer mellan projektet i Skymap och grävmaskinen på byggarbetsplatsen.

– Det är självklart viktigt att det alltid är rätt fil i maskinen. Att bygga efter en utdaterad modell kan bli dyrt både i tid och pengar. Idag lägger arbetsledare och mättekniker mycket tid på att byta filerna i maskinen eftersom de ständigt uppdateras och omarbetas under projektets gång, konstaterar Jon Bengtsson som är SkyMaps grundare och VD, i ett uttalande.

Den nya tjänsten innebär enligt Skymap att man enbart behöver kontrollera filerna mot byggplatsens digitala kopia. Därefter går det att ge maskinen tillgång till den nya filen utan att behöva ladda upp och ned mellan olika system. Jon Bengtsson hoppas på att kunna koppla ihop deras system med alla grävmaskiner som har ett maskinstyrningssystem.

– Vi räknar med att kunna presentera nästa integrationssamarbete inom kort. Vi har en positiv dialog med flera av maskinstyrningsleverantörerna

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109