23948sdkhjf

Maskinia och Renta är överens

20 dumprar på ett bräde är först ut när Renta och Maskinia formaliserar ett samarbete med många år på nacken.

Maskinia och uthyrningsföretaget Renta känner varandra väl. I många år har Renta köpt dumprar, hjullastare och grävmaskiner av Linköpingsföretaget, som säljer både Case, Doosan och Bergmann i Sverige.

Nu fördjupar de två företagen sitt samarbete.

– Det känns roligt att formalisera och utvidga det goda samarbete vi har haft och har med Renta Maskinuthyrning, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist.

Först ut är en leverans om 20 Bergmanndumprar C815s.

Ett smidigt samarbete med Maskinia och deras starka eftermarknad gjorde valet lätt när vi behövde stärka upp dumperflottan säger Wille Törnkvist Renta Maskinuthyrning.

Bergmanndumprarna har en erkänt hög kvalitet och driftsäkerhet vilket gjorde valet enkelt för oss, nu när vi måste förnya vår flotta av större dumprar, säger Anders Wictorsson, Renta Maskinuthyrning.

Dumprarna ska levereras under två års tid. Enligt Maskinia är det dock bara början. Avtalet uppges sträcka sig vidare framåt med fler maskiner.

Initialt är det dock alltså Bergmann C815s som gäller, en modell som enligt Maskinia är snabb och smidig, som tar sig fram överallt och kan lasta tolv ton.

De maskiner Renta beställt ska dessutom levereras med sviveltipp, vilket uppges möjliggöra tippning i valfri vinkel bakåt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078