23948sdkhjf

Scantruck börjar sälja tyska hjullastare och vältar

 Scantruck AB, som säljer både Manitou och Sennebogen i Sverige, tar in ännu ett märke. Företaget ska sälja Weycors maskiner i en stor del av Sverige.

Den första maj tog Scantruck över ansvaret när det gäller att sälja tyska Weycors hjullastare och vältar i ungefär halva Sverige – från Gävle och söderut.

Weycor är en ny bekantskap för Scantruck AB, men eftersom Scantruck i Danmark har sålt dem ända sedan 2006 så finns det givetvis en stor kunskap om dem inom företaget. Det var också därför vi gjorde bedömningen att de passar perfekt in mot våra befintliga kundsegment inom uthyrning, entreprenörer samt lantbruk säger Scantrucks marknadschef Peter Claesson i ett pressmeddelande.

Vi har redan hunnit sälja ett par maskiner och kommer ta emot leveranser av fler nya maskiner löpande.

Weycors vältar och hjullastare tillverkas i Wildeshausen i Tyskland samt i Kaposvàr i Ungern.

Företaget har 17 hjullastarmodeller i storleken 2,5 till 15,1 ton. Scantruck noterar att minstingen  AR320 kan lyfta 1 500 kg medan den största, AR680, klarar över 11,5 ton.

De mindre maskinerna har motorer från Yanmar eller Kubota, de större har sexcylindriga Kubotamotorer.

Scantruck lyfter särskilt fram modellen AR480, som kan fås med  svängbart lastaraggregat, teleskopbom för ökad räckvidd eller som en helt vanlig hjullastare.

På vältsidan finns bland annat tre tandemmodeller i storleken 2,4-3 ton:  Wecor AW240, AW260 och AW300. Samtliga drivs av Perkinsmotorer.

PÅ kompaktorsidan fem modeller i storleken 7,1- 13, 8 ton, med Deutzmotorer.

Scantruck noterar att Weycor har ett tätt samarbete med motortillverkaren Deutz.

Scantruck kommer att visa upp Weycormaskiner i sin monter på Svenska Maskinmässan på Solvalla om bara ett par veckor.

Företaget tar till exempel med sig 14-tonnaren AR660, som drivs av en sexcylindrig Deutzmotor på 215 hästkrafter och som kan lyfta tio ton samt 8,8 ton i svängt läge. Välten AW1120E följer också med till Solvalla, en tolvtonnare med en arbetsbredd på 2,1 meter som även den har en Deutzmotor.

Det ska bli otroligt roligt att möta besökarna på Svenska Maskinmässan igen till att börja med. Att få göra det med ett nytt varumärke som är så starkt som Weycor gör det givetvis ännu roligare, säger Peter Claesson.

Vi kommer att besöka fabriken ett par mil utanför Bremen i Tyskland i mitten på maj. Vi kommer faktiskt till och med få vara med när de tillverkar välten som vi kommer att ha i vår monter på mässan, säger Peter Claesson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078