23948sdkhjf

Klaravik växlar upp – blir del av auktionskoncern

Klaravik AB går ihop med TB Auctions, med målet att växa i Europa.

Karlstadbaserade Klaravik, som under de senaste åren blivit ett stort namn i Sverige när det gäller onlineauktioner av maskiner och fordon, berättar i ett pressmeddelande att man går in TB Auctions auktionskoncern.

Enligt Klaravik togs beslutet eftersom man tagit stora marknadsandelar i Sverige och Danmark, och letat möjligheter att växa även i andra europeiska länder.

– Vi är oerhört glada över denna satsning eftersom expansion i Europa är det naturliga nästa steget för Klaravik. TB Auctions delar vår ambition om att bli ledande inom onlineauktioner i våra segment och med starka investerare i ryggen är vi verkligen en "perfekt match’, säger Christian Lenander, vd och en av Klaraviks två grundare, i pressmeddelandet.

Nederländska TB Auction är ett holdingbolag för flera onlineauktionsplattformar. I koncernen ingår bland annat Troostwijk Auctions, BVA Auctions, PS Auction och Auksjonen.

– I dessa speciella tider står vi inför en brist på maskiner och utrustning på grund av störningar i leveranskedjan. TB Auctions, med olika varumärken i flertalet europeiska länder, är försäljningskanalen som sammanför utbud och efterfrågan i och utanför Europa – på det mest hållbara sättet, säger Herberth Samsom CEO på TB Auctions.

Christian Lenander är övertygad om att den europeiska marknaden för onlineauktioner är inne i en stegrande utveckling som den bästa försäljningskanalen för begagnat, fortsätter han.

– Där är TB Auctions den naturliga partnern för att förverkliga våra ambitioner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141