23948sdkhjf

Klaravik växlar upp – blir del av auktionskoncern

Klaravik AB går ihop med TB Auctions, med målet att växa i Europa.

Karlstadbaserade Klaravik, som under de senaste åren blivit ett stort namn i Sverige när det gäller onlineauktioner av maskiner och fordon, berättar i ett pressmeddelande att man går in TB Auctions auktionskoncern.

Enligt Klaravik togs beslutet eftersom man tagit stora marknadsandelar i Sverige och Danmark, och letat möjligheter att växa även i andra europeiska länder.

– Vi är oerhört glada över denna satsning eftersom expansion i Europa är det naturliga nästa steget för Klaravik. TB Auctions delar vår ambition om att bli ledande inom onlineauktioner i våra segment och med starka investerare i ryggen är vi verkligen en "perfekt match’, säger Christian Lenander, vd och en av Klaraviks två grundare, i pressmeddelandet.

Nederländska TB Auction är ett holdingbolag för flera onlineauktionsplattformar. I koncernen ingår bland annat Troostwijk Auctions, BVA Auctions, PS Auction och Auksjonen.

– I dessa speciella tider står vi inför en brist på maskiner och utrustning på grund av störningar i leveranskedjan. TB Auctions, med olika varumärken i flertalet europeiska länder, är försäljningskanalen som sammanför utbud och efterfrågan i och utanför Europa – på det mest hållbara sättet, säger Herberth Samsom CEO på TB Auctions.

Christian Lenander är övertygad om att den europeiska marknaden för onlineauktioner är inne i en stegrande utveckling som den bästa försäljningskanalen för begagnat, fortsätter han.

– Där är TB Auctions den naturliga partnern för att förverkliga våra ambitioner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
”Det är skillnad på byggare och byggare”
Eldrivet på återvinningen
Bättre ljus direkt från fabrik
Plattform för klimatneutralt byggande nu igång
Lasta servicebilen rätt
Friska tag på veckans lista!
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125