23948sdkhjf

Mycket att lära – men så kul det ska bli!

Mitt första möte med entreprenadbranschen var blött, då jag med spänd förväntan tog bussen ut till ett regnigt Solvalla och den populära Svenska Maskinmässan.

På min dagsagenda låg monterbesök och en direktsänd intervju… med mig. Men som så många säkert tidigare fått erfara är att mässbesök utan en föregående planering är dömt att misslyckas. Självklart ska man i god tid gå igenom program och aktiviteter för att på bästa sätt få ut det mesta av besöket. Vilket jag inte hade gjort.

Så långt jag kunde se var travbanan full av gigantiska mobila arbetsmaskiner, i mina ögon var alla så gott som identiska. I montrarna pratades det om för mig helt nya ord och termer så som tiltrotatorer, lodstavar och väghyvlar, och vad är egentligen skillnaden mellan en hjullastare, en redskapsbärare, en dumper, en bandschaktare och en grävmaskin?

Som ni kanske förstått har jag mitt hjärta i denna viktiga och spännande bransch.
- Charlotte Steen

Det blev en dag med många nya intryck, nya ansikten och en något förvirrad uppsyn från min sida. Nu är jag inte helt ny i branschen. Jag har arbetat med byggmedia i trettio år. Varit på tidningar som Byggnadsarbetaren, Elinstallatören och Energi & Miljö. Närmast kommer jag från Svensk Byggtjänst där jag i nio år haft rollen som chefredaktör för Byggkoll.

Som ni kanske förstått har jag mitt hjärta i denna viktiga och spännande bransch. En bransch som under mina trettio år gått igenom både byggkris och byggboom och som nu står inför stora utmaningar med att digitalisera och hållbarhetssäkra, något jag kommer att belysa mer framöver.

När jag skriver denna första ledare har jag varit på min nya arbetsplats i hela åtta timmar. Självklart har jag mycket att lära, men jag ser verkligen fram emot att få ta mig an ännu en del av den bransch jag älskar. Så tipsa mig gärna om nyheter, reportageidéer eller om intressanta människor jag bör träffa!

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Gammal bro ska ta steget in i framtiden
Nio av tio byggen har problem med arbetsmiljön
Han blir ny chef på WSP
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
Här är domen för Kaunis Iron
BDX kammar hem "historiskt" avtal
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.366