23948sdkhjf

Bellman Group får fäste i norr

Nu har Bellman Group slagit ner bopålar i en av landets mest expansiva delar – genom att köpa Bröderna Öhman AB.

Sommaren som gick har bjudit på flera uppköp. Till exempel blev Umeå Entreprenad blev en del av Infralogistic och i juni kom Bellman Group och Bröderna Öhman AB överens om att Bellman förvärvar samtliga aktier i det norrbottniska företaget.

Konkurrensverket har godkänt affären som bland annat innebär att Bellman lade in 165,6 miljoner i kontant vederlag och att Bröderna Öhman återinvesterar 40 procent av köpeskillingen i Bellman Group. De får därmed en ägarandel på 8,4 procent.

Tanken är att Bröderna Öhmans, under ledning av Thomas Öhman, ska drivas vidare som ett dotterbolag i koncernen, där även bolag som Bellmans, Uppländska, VSM, Samgräv, SÅCAB, Ivarssons, Norrvidinge och Holmgrens ingår.

Förvärvet innebär att Bellman Group nu får en stadig bas även i norra Norrland.

Bröderna Öhman AB, med drygt 40 år på nacken, verkar inom bland annat entreprenad, schaktning, krossning, bergsprängning och massförflyttning.

Företaget, med cirka 70 anställda och ett 90-tal maskiner – varav många i av större storlek –   omsatte 287,6 miljoner kronor 2021.

Att Bellman Group genom förvärvet av Bröderna Öhman får ett fäste i norra Sverige känns otroligt spännande och vi ser mycket fram emot att utöka samarbetet i den delen av Sverige. En region som för närvarande är oerhört expansiv med många stora och spännande satsningar där Bröderna Öhman redan har en hög marknadsandel. Samtidigt ser vi fram emot att kunna stötta Bröderna Öhman i deras satsning som en nationell aktör. Vi delar framtidsvisioner och värderingar med Bröderna Öhman vilket är en mycket bra start på ett samarbete, sade Bellman Groups vd Magnus Persson, redan i juni.

Att tillsammans med de andra dotterbolagen i Bellman Group kunna fortsätta att vidareutveckla och leverera heltäckande lösningar till de mest komplexa, största och högprofilerande projekten i Sverige ser vi som en fantastisk möjlighet för oss och för Bellman Group, sade Thomas Öhman, grundare och vd på Bröderna Öhman, vid samma tidpunkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063