23948sdkhjf

Caterpillars plan för hållbarhet

Caterpillar jobbar hårt för att hitta den mångfald av lösningar som krävs för en grön omställning. Mycket kan dock redan göras idag, konstaterar företaget.

Caterpillar pratade hållbarhet på ett seminarium nyligen, ett koncept som inte bara innebär spejsade framtidslösningar; enligt Caterpillar går det att komma långt redan i dag.

Befintliga maskiner kan drivas på alternativa bränslen som biodiesel eller HVO, noterar företaget som tillägger att man bör rådgöra med sin maskinförsäljare för att säkerställa vad som fungerar.

Caterpillar noterar också att de tekniska system som finns tillgängliga idag kan minska bränsleförbrukningen ytterligare – till exempel genom att optimera cyklerna, minska överlasten, få uppdragen utförda snabbare och mer exakt med mera.

Caterpillar rekommenderar också att man låter maskinerna leva längre – till exempel genom att låta dem, och/eller deras motorer, genomgå en så kallad rebuild.

Enligt Caterpillar är deras maskiner byggda för att byggas om; kvaliteten ska vara densamma samtidigt som det blir billigare för kunden och utsläppen minskar markant jämfört med om man köpt en ny maskin.

Caterpillar har arbetat med eldrift i flera decennier och man fortsätter på det inslagna spåret, förklarade Jason Conklin, senior vice president med ansvar för Global Construction & Infrastructure (GCI), under seminariet.

Vi började med att elektrifiera komponenter, sen system, sedan elektrifiera funktioner.

Nu när samhället i stort måste genomgå en grön omställning ser man även på andra sätt att minska utsläppen och Rod Shurman, senior vice president med ansvar för the Electrification & Advanced Power Solutions Division, konstaterar att kunderna kräver handling av maskintillverkarna.

– De väntar sig kvalitet.

Att slita ut förbränningsmotorn och sätta in ett batteri duger dock inte; Caterpillar uppger att man jobbar hårt för att integrera de elektriska drivlinorna i hela maskinsystemet.

I det ingår att ta reda på vad batteriet behöver klara av, inte minst på fältet. Företaget vill också se till att batterierna kan återvinnas, för att sedan kunna återanvändas i nya batterier.

En viktig tanke är också att lösningarna ska vara modulära och skalbara, så att de kan användas i alla produktlinjer.

Företaget vill inte heller låsa in sig med en enda alternativ lösning.

– I vissa applikationer är vätgas eller bränsleceller ett bra alternativ, noterade Rod Shurman.

Företaget ska också hitta lösningar på hur kunderna ska kunna få den kraft de behöver – oavsett om det är el, vätgas eller något annat – ut till sina arbetsplatser.

– Vi har en plan och tittar på en mångfald lösningar, sade Rod Shurman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora affärer på veckans lista!
Gammal bro ska ta steget in i framtiden
Nio av tio byggen har problem med arbetsmiljön
Han blir ny chef på WSP
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
Här är domen för Kaunis Iron
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109