23948sdkhjf

Caterpillar visar elmaskiner

Den amerikanska maskinjätten tar med sig en bukett elmaskiner till Bauma, fokus ligger främst på grävmaskiner och hjullastare när företaget vill visa hur långt man kommit.

I slutet av oktober är det dags för Bauma, världens största entreprenadmässa.

Världens största entreprenadmaskinstillverkare Caterpillar finns på plats när evenemanget går av stapeln i slutet av oktober.

Det amerikanska företaget berättar att man bland annat vill visa upp hur långt man kommit när det gäller hållbarhet. Besökarna i München kommer bland annat att få bekanta sig med en rad eldrivna Catmaskiner.

  • Ett exempel är elektriska minigrävaren 301.9, som drivs av ett batteri på 48 V, 32 kWh. Grävaren ska kunna arbeta upp till åtta timmar på en laddning och upp till fem timmar vid kontinuerligt grävande.
  • En eldriven kompakt hjullastare följer också med: Cat 906 har ett batteri på 300 V, 64 kWh och ska kunna arbeta upp till sex timmar på en laddning.
  • Caterpillar kommer också att visa upp eldrivna grävmaskinen Cat 320, med ett batteri på 600 V, 320 kWh. Grävmaskinen ska kunna arbeta upp till åtta timmar på en laddning.
  • Elhjullastaren Cat 950 GC finns också på plats, med ett batteri på 600 V, 256 kWh. Hjullastaren ska kunna arbeta upp till sex timmar på en laddning.

Enligt Caterpillar kommer alla maskiner att ha en AC-laddare för laddning över natten. En snabbladdare planeras, så att det går att ladda maskinen under raster.

Maskinerna ska finnas tillgängliga för kunder i delar av Europa och Nordamerika under de kommande åren, förklarar Caterpillar. Först ut på marknaden blir minigrävaren 301.9

Företaget planerar också att visa upp batteriprototyper, målet uppges vara helhetslösningar och man förklarar att man ser på hur man kan integrera batteriet i maskinens elektriska ekosystem, så att allt hänger ihop på ett bra sätt.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
NCC bygger ut i växande stad
Epiroc vill skapa världens största autonoma gruva
821 broar att reparera för Svevia
Volvo slår in på självkörande väg
Entrack tecknar avtal med Bellman Group
De levererar till Peabs Nackabygge
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125