23948sdkhjf

Tio höjdare på veckans lista!

Norconsult, Svevia, Byggföretagen, Ramudden, Svenska undervattensentreprenader, Skanska, Värmdö kommun, Björns Grävtjänst och EMS trängs på tio-i-topplistan! Men vad klickades mest under veckan som gick? Svaret finns här!

1: Tre på ett bräde när Ramudden förvärvar. Ramudden har köpt tre bolag, förvärv som ska stärka koncernen i hela Norden.

Tre på ett bräde när Ramudden förvärvar

2: Kommun ska betala miljonbelopp till anläggningsföretag. Värmdö kommun får öppna plånboken efter ett brutet kontrakt. 

Kommun ska betala miljonbelopp till anläggningsföretag

3: Från Skanska till Svevia. Petter Hedin får nytt uppdrag på Svevia.

Från Skanska till Svevia

4: Ingen ordernedgång för arbeten under vatten: "Infrastruktur inte lika känsliga för osäkra lägen". Svenska Undervattensentreprenader verkar i en bransch där det är svårt att nyrekrytera, men märker ingen minskning i orderingångarna trots omvärldsläget. Just nu utför bolaget jobb på Skeppsholmsbron i Stockholm. 

Ingen ordernedgång för arbeten under vatten: "Infrastruktur inte lika känsliga för osäkra lägen"

5: Fiskekyrka på glid? Nej tack! En ”digital väckarklocka” ska hålla koll på stabiliteten i marken när ett av Göteborgs mest kända landmärken byggs om. 

Fiskekyrka på glid? Nej tack!

6: Två kortrumpor på väg till Sverige. Takeuchis 300-serie har utökats, två små men stabila maskiner lämpliga för trånga arbetsplatser utlovas. 

Två kortrumpor på väg till Sverige

7: Maskintillverkarens aktie backar – försäljningen ökade. Caterpillar har redovisat sitt fjärde kvartal. 

Maskintillverkarens aktie backar – försäljningen ökade

8: Infraministern: ”vår inriktning är en elektrifierad fordonsflotta”. Det var den 17:e i ordningen och den nytillträdde infrastruktur- och bostadsministern var förstås med på talarlistan när Maskinentreprenörerna bjöd in till konferensen Stora Infradagen 2023. I dagarna två diskuterades allt från kompetensförsörjning till underhållsskuld. 

Infraministern: ”vår inriktning är en elektrifierad fordonsflotta”

9: Krångliga upphandlingar skrämmer bort schyssta byggare. Sju av tio bygg- och anläggningsföretag skulle medverka i fler offentliga upphandlingar med mindre fokus på lägsta pris och ökad förutsebarhet avseende kravställning och uppföljning.

Krångliga upphandlingar skrämmer bort schyssta byggare

10: REPORTAGE: "Det är ju det här som är livet”. Tusenkonstnären från Stöcksjö gräver, sorterar, transporterar, lyfter, river och spränger. Björn Vesterberg har skaffat sig rätt redskap och rätt maskiner – det finns bara en sak han inte lyckats med. 

REPORTAGE: "Det är ju det här som är livet”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094