23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Total lanserar en banbrytande produktserie med smörjmedel för el- och hybridbilar

| Medlemsnyhet | Företag Total Sweden AB

Total lanserar två nya produktserier till bilproducenterna: TOTAL QUARTZ EV FLUID till personbilar och TOTAL RUBIA EV FLUID till transportfordon.

Total befäster sin position som ett av världens ledande olje- och energiföretag med lanseringen av nya innovativa smörjmedel till eldrivna fordon. Produkterna, särskilt framtagna för de speciella smörj- och kyltekniska behov i de olika komponenterna i dessa nya motorer, är utvecklade, med hjälp av en banbrytande insats från koncernens forsknings- och utvecklingsteam. Dessa smörjmedel säkerställer bl.a. att elmotorer och batterier fungerar optimalt under hela levnadstiden.

Total lanserar två nya produktserier till bilproducenterna: TOTAL QUARTZ EV FLUID till personbilar och TOTAL RUBIA EV FLUID till transportfordon.

Produkterna, som produceras och marknadsförs av Total, är kompletteringar till andra lösningar som Total erbjuder marknaden för eldrivna fordon som t.ex. lagerlösningar och laddningsstationer.

Efter omfattande forskningsinsatser är vi mycket stolta över att ha utvecklat produkter, i linje med nya krav för elektrifierad mobilitet,” förklarar Philippe Charleux, Senior Vice President, Lubricants and Specialities i TOTAL. Integrerade i fordonen redan innan de lämnar fabrikerna kommer dessa högpresterande vätskor följa bilarna genom deras hela tjänsteliv, till fördel för alla våra kunder: reservdelstillverkare, fordonstillverkare och bilägare. Detta projekt illustrerar vår tekniska excellens och förmåga att förutse och vara innovativa, detta använder vi till en hållbar och högpresterande mobilitet.

Utvecklade för nya tekniska krav
Dessa produktserier utvecklades för att erbjuda en bättre lösning till de specifika utmaningar som är länkade till motorer och transmissioner med hög rotationshastighet och för att kunna kontrollera värmeutveckling från batterier i eldrivna fordon.

Tekniker hos Total har i sin forskning och utveckling, av dessa två produktserier, primärt fokuserat på fyra huvudegenskaper, som elfordon och hybridfordon ställer krav på:
- Isoleringsegenskaper. Avgörande vid all hantering av elektricitet.
- Kompatibilitet. Förhindrar korrosion av kopparspolar i elmotorer och skyddar beläggningar i polymermaterial.
- En lösning på utmanande temperaturförhållanden speciella för elmotorer. Elmotorer alstrar mycket värme. Detta uppstår vid snabba accelerationer eller uppladdningar samt vid temperaturreglering av batterierna etc. Värmen ska ledas ut av den elektriska modulen.
- Konventionell smörjning av transmissioner. Skyddar mekaniska komponenter, minimerar friktion och säkrar optimal funktion under fordonets hela livslängd.

Total och elektromobilitet
Dessa produktserier från Total Lubricants med smörjmedel till elbilar och hybridbilar, som nu är tillgängliga, är utvecklade i linje med koncernens klimatstrategi och ambition att, reducera CO2 utsläpp från de energiprodukter, som Total erbjuder marknaden. De nya produktserierna är komplement till det breda sortiment av elektriska mobilitetslösningar som Total redan erbjuder marknaden, t.ex.

- Konstant utveckling av ett omfattande nätverk med laddningsstationer på TOTAL servicestationer, som kommer att omfatta 1000 högeffektiva laddningspunkter (150 kW) på 300 servicestationer – dvs. en laddningsstation för varje 150 km radie i Västeuropa.
- Tillgång till tiotusentals offentliga laddningsstationer över hela Europa via partnerskap, som erbjuds alla företagskunder via TOTAL kundkort.
- 10. 000 offentliga laddningsstationer i Frankrike, administrerade av G2Mobility , som är utplacerade hos lokala myndigheter samt hos privata företag.
- Lösningar till privatpersoner med laddningsstationer från företagen Direct Energie och Total Spring i Frankrike, och från Lampiris i Belgien.

Läs mer om lanseringen här

Vill du veta mer om EV FLUID? Läs mer här

Medlemsnyhet

Företag
Total Sweden AB

Box 50326
202 13 Malmö
Sverige
Total Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.109