23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Den nya typens möbelhandel kräver snabba och flexibla levera

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

E-handel för små produkter som böcker eller kläder fick sitt genombrott redan på 90-talet och idag handlar många svenskar den här typen av produkter nästan uteslutande online.

De kan enkelt levereras i via expresstjänster såsom DHL, Schenker eller Bring och ställer därför inga stora krav på leveranser som sker direkt till kundens närmaste upphämtningsställe.

Men ett genombrott som skett på 2010-talet är att det har blivit allt vanligare för privatpersoner att beställa även större produkter online. Möbelhandeln är ett exempel på en sådan bransch där många kunder för bara något decennium sedan aldrig hade kunnat tänka sig att handla online.

Det märks både genom att kända möbelhandlare har etablerat framgångsrika e-handels plattformar och på att det har dykt upp en helt ny kategori av företag som enbart säljer möbler online. Du kan se mera här för ett exempel på ett sådant e-handelsföretag som från sitt kontor i Danmark sköter leverans av möbler till hela Skandinavien.

Dörr till dörr
Den ökande trycket från sådana företag innebär nya krav på transporter. Man hämtar ogärna ut en hel säng på ICA och därför behöver kunna erbjuda transport hela vägen till dörren. I vissa fall krävs även att man kan erbjuda montering. Dessa transporter sker dessutom ofta inte från ett centrallager utan levereras direkt från fabriken.

Dessa krav skiljer sig en hel del från de som mindre paket där majoriteten av kunder föredrar leverans till upphämtningsställe och därför har de stora spelarna inom leveranser i Sverige blivit tvingade att erbjuda fler och flexiblare leveransalternativ till e-handelsföretag. Somliga företag behöver dessutom flera olika typer av leveranser beroende på typ och storlek av vara. Detta måste dessutom ske till ett pris som gör att e-handel av möbler kan konkurrera med de stora möbelvaruhus som man finner i anslutning till de flesta storstäder. Ett flertal marknadsundersökningar visar att behovet av flexibla transportalternativ är så pass viktiga att ett företag som saknar denna valbarhet i sina leveransalternativ riskerar att tappa många köp och få många övergivna varukorgar på sin handelsplattform.

Behovet av flexibla och kostnadseffektiva leveranslösningar har lett till en ökad marknad för små transportföretag som helt specialiserat sig på denna typ av lösningar. Dessa företag använder sig av moderna IT-lösningar som ger kunden följ möjlighet att själv ställa in önskad leveranstid och lämna ytterligare information till leverantören. När varan är ute för leverans kan kunden sedan spåra sin leverans med stor exakthet så att man vet hur lång tid man att vänta innan det ringer på dörren.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.046