23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips för ett lyckat deltagande på mässan

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Ett företag måste synas för att sälja. Även om mycket av dagens marknadsföring idag sker digitalt är det fysiska mötet inte att underskatta.

Det bästa sättet att träffa nytt folk fysiskt är på mässor. Men mässor är dyra att deltaga på - se därför till att göra det bästa möjliga av mässan. Här kommer några tips på hur du får ut så mycket som möjligt av mässan.

Planera mässan noggrant
Planeringen inför är kanske den allra viktigaste delen för att lyckas på själva mässan. Sätt upp tydliga mål och vad ni vill åstadkomma. Bestäm internt varför ni är där och fundera på vad ni vill ha ut av deltagandet. Endast genom att börja i planeringsstadiet vet ni efteråt om det varit en bra mässa att vara på eller ej.

Mål för mässan
Tydliga, mätbara och nåbara mål är viktiga att ha. Då kan ni veta efteråt om ert deltagande på mässan var värt det eller inte. Mål kan naturligtvis se mycket olika ut beroende på vilken bransch ni är i och vilken typ av mässa ni ställer ut på. 

Ett mål kan exempelvis vara att sälja 100 varor eller att få in 10 nya ordrar. Men det kan också handla om att träffa endast en intressant samarbetspartner. Fundera på företagets säljstrategier och vad ni ser som framgång.

Mål ska vara greppbara för personer på plats
Gör målen greppbara för de medarbetare som är på mässan. Att de exempelvis ska dela ut X visitkort eller samla in Y mailadresser är greppbara och tydliga mål. Är de för abstrakta är det svårt för folk på plats att känna ett engagemang.

Marknadsför i tidningar
Inför mässan är det också viktigt att marknadsföra sitt deltagande. Om det finns någon mässtidning kan ni skapa uppmärksamhet genom att annonsera i denna. Självklart ska ni också länka till sociala medier om ert deltagande - helst flera gånger under en längre tid innan mässa äger rum. 

Det kan också vara en idé att göra ett pressmeddelande och skicka ut till relevanta tidningar - både fysiska tidningar och digitala. Se däremot till att rikta er mot nischade och specialiserade tidningar. Fundera på var era potentiella kunder befinner sig och attackera dess läsare med marknadsföring.

Landningssida kopplat endast till mässan
Ni kan också göra en specifik landningssida på er hemsida kopplad till mässan. Då blir det ännu tydligare att ni är där och att besökare kan träffa er fysiskt. En landningssida kan senare efter mässan enkelt tas ned för att återanvändas nästa år.

Sociala medier - ett tillfälligt erbjudande
Apropå sociala medier kan det vara bra att ha ett erbjudande på mässan som ni nämner I era sociala medier. Det kan vara en rabatt som endast går att få på mässan, en gratis produkt eller en ny funktion eller tjänst som släpps. Oavsett vad - målet är att folk ska känna att de måste prata med er på plats.

Någon form av present - ett måste på mässor
Någon form av present som besökare kan ta med sig från er på mässan är också rekommenderat. En liten pryl som alla har användning av med er företagslogga på. Det kan exempelvis vara en penna, ett usb-minne eller någon leksak som besökare kan ge till sina barn. 

Tygpåsar med tryck har blivit väldigt populärt bland företag att dela ut på mässor. Inte konstigt då det är färre och färre som använder plastpåsar i mataffären. En perfekt liten present att ge bort till besökare som är användbar och samtidigt har er företagslogga på. Smart, billig och användbar marknadsföring!

Rolig tävling för besökare
Att ha en tävling för besökare är alltid uppskattat. Många besökare på mässor blir med tiden trötta. Många timmar spenderas på att gå runt på mässgolvet och prata med företag och folk. Låt därför folk göra något roligt emellanåt - anordna en tävling med ett pris. Exempel på tävlingar kan vara att kasta boll, en frågesport, ett quiz eller något annat roligt.

Följ upp era möten
Bara för att mässan är slut betyder det inte att ni ska sluta med era aktiviteter kopplade till den. Alla de kontaktuppgifter som ni samlat in under mässan måste hanteras. Låt det inte ligga på hög utan följ upp så snart som möjligt. Inom två veckor bör alla ni pratat med på mässan bli kontaktade. Väntar ni för länge finns risken att personerna ni träffat glömt bort er - agera därför så snabbt som möjligt.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.095