23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Produktnyhet! En motorolja för alla – TOTAL RUBIA TIR 9900 FE 5W-30

Lastbils- och bussägare med en blandad fordonsflotta kan nu dra stor nytta av fördelarna med den nyutvecklade högteknologiska kvalitetsoljan från TOTAL.

Istället för att vara beroende av flera oljor för att täcka hela sin fordonspark kan man med TOTAL RUBIA TIR 9900 FE 5W-30 klara sig med en motorolja till alla fordon. TOTAL RUBIA TIR 9900 FE 5W-30 är en motorolja med de nyaste specifikationerna samt godkännanden från i stort sett alla lastbils- och busstillverkare – perfekt för en blandad fordonsflotta. Dessutom kan man som ägare dra fördel av stora bränslebesparingar genom användning av TOTALs FE oljor.

En lönsam investering genom lägre bränslekostnader

Om man har en blandad fordonsflotta med flera olika märken kan det vara både tidskrävande och dyrt, då antalet produkter snabbt fyller lagret. Dessutom ska man komma ihåg att, oljorna alltid ska uppfylla kraven från fordonstillverkaren för att fordonsgarantin ska gälla. Med TOTAL RUBIA TIR 9900 FE 5W-30 slipper man tänka på detta då produkten har de senaste uppdaterade specifikationerna samt godkännanden, och kan därmed användas till samtliga lastbils- och bussmärken. De största besparingarna står däremot oljans bränslebesparande egenskaper för, därav beteckningen FE i produktnamnet som står för Fuel Economy. Jämfört med en olja med 40 viskositet ger RUBIA TIR 9900 FE 5W-30 en bränslereduktion på 1% och i kombination med Totals FE transmissionsoljor, en bränslebesparing på upp till 3%.

Beskyddar bättre

Fordon utsätts dagligen för krävande och varierande körförhållanden, både vad gäller typ av körning (motorväg, landsväg samt stadstrafik) och klimatförhållanden som ställer strikta krav på motoroljans egenskaper. Tack vare speciell tillsättning av en ny generation syntetisk basolja ger TOTAL RUBIA TIR 9900 FE 5W-30 enastående prestationer, utomordentliga egenskaper och fördelar för kunden såsom:

• Utmärkt termisk stabilitet och enklare kallstart

• Den suveräna antioxiderings, dispersions- och antikorrosionsegenskaperna garanterar långa oljebytesintervaller, definierat av de flesta tillverkarna vilket minskar underhållskostnaderna.

• Enastående - antislitage- och rengöringsegenskaper.

• Utmärkt förmåga att hålla kolvarna rena och ger perfekt skydd mot borrpolering och cylinderslitage.

• Dieselmotorolja med LOW SAPS (lågt innehåll av sulfataska, fosfor och svavel) och Fuel Economy teknik för tung drift, rekommenderas speciellt till de senaste motorgenerationerna.

Internationella specifikationer och tillverkargodkännanden

TOTALT RUBIA TIR 9900 FE 5W-30 har de högsta ACEA/API-specifikationerna som är särskilt lämpliga för de flesta Euro 6-kraven, inkluderat här är de senaste IVECO-motorerna med reducerade oljebytesintervaller. Detta gör det möjligt att täcka en blandad fordonsflotta med ett mindre antal smörjmedel. Förutom tillverkarens (OEM *) godkännanden säkerställs fordonets optimala prestanda och garantier.

ACEA E6/E9/E4/E7 API CJ-4/CI-4/CH-4

 OEM-godkännanden: MB 228.51, MAN M 3477/M 3677, Mack EO-O Premium Plus, Renault Trucks RLD-3, Volvo VDS-4, Scania LDF-4

Uppfyller kraven för: Cummins CES 20081, IVECO, DAF, LIEBHERR T4F

Sänd till en kollega

0.047