23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Specialtillverkade STOCKS AG dubbelmontage med BKT AGRIMAX FORCE IF däck.

Gripen Wheels återförsäljare Fornåsa Mekansiska fick i uppdrag av sin kund Kverrestad Maskinstation AB att utrusta en Fendt Vario 1050 med nya dubbelmontage.

Mårten från Fornåsa Mekaniska/Fornåsa Gård kontaktade då Gripen Wheels säljare Thony Ljungh för att få hjälp att ta fram en lämplig lösning för dubbelmontage. Då traktorn har hela 528 HK krävdes en speciell lösning.

Dubbelmontaget som togs fram var specialtillverkat STOCKS AG med svart lack. Däcken som valdes var BKT AGRIMAX FORCE IF i dimensionen 750/75R46 186D TL FORCE AGRIMAX BKT IF och fälgarna DW25x46.

På de soliga bilderna kan ni se det fantastiska resultatet.

BKT AGRIMAX FORCE IF

är ett radial-traktordäck, specialkonstruerat för jordbearbetning, transport- och skördearbeten med kraftfulla traktorer, skördemaskiner samt hjullastare i lantbruket.
Detta däck ger mycket hög prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med moderna, motorstarka traktorer.
Att däcket är ett däck med IF teknologi innebär att det kan bära högre last vid samma lufttryck som ett standarddäck vilket bland annat ger minskad jordpackning. Minskad jordpackning bidrar med mindre skada på jord och skördar.
AGRIMAX FORCE har förstärkt däckfot och erbjuder utökad dragförmåga, imponerande självrensande egenskaper och bränsleekonomi – den bekväma körupplevelsen får du på köpet.

Egenskaper:

  • Tunga laster vid låga tryck
  • Hög flytförmåga
  • Reducerad jordpackning
  • God dragkraft
  • Brett avtryck som ger perfekt grepp
  • Möjlighet till hög hastighet
  • Ger god bränsleekonomi
  • Självrensande

Bidrar med minskad jordpackning

Ett av de stora problemen för lantbrukare med dagens tyngre och kraftfullare traktorer är just ökad jordpackning och minskad skörd och därmed minskad produktivitet.
Med IF teknologin och AGRIMAX FORCE minskar man detta problem, genom att kunna köra med lägre lufttryck jämfört med standarddäck och därmed uppnå minskad jordpackning.

AGRIMAX FORCE klarar att köra med samma lufttryck, med olika belastningar och hastighet, utan att ändra lufttrycket.
Däcket lämpar sig således lika bra för fältarbete som för vägtransporter och klarar att växla mellan olika körningar, laster och hastigheter utan att byta lufttryck. Även detta gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden.
För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 och 427.

Tekniska specifikationer för AGRIMAX FORCE IF kan ni läsa här.

Ni köper AGRIMAX FORCE hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

STOCKS AG

STOCKS AG är en av världens största producenter på dubbelmontage till traktorer och lantbruksmaskiner. Fabrikatet tillverkas i Storbritannien sedan 1977.

STOCKS Ags dubbelmonatge har kraftiga spännare, krokar och öglemuttrar. De flesta spännarna är gjorda av värmebehandlat höghållfast smidd stål, vilket gör dem till de starkaste tillgängliga.

Nyckelfunktioner:

  • Högkvalitativa fälgar.
  • Maskinsvetsad spännring.
  • Höghållfasta krokstänger.
  • Härdade krokar.
  • Profilerade distanstrummor.
  • Lätt att montera och låsa.
  • Passar alla däckfabrikat och däckdimensioner.
  • Färgmatchad till samtliga traktorfabrikat.

Fördelar:

  • Ökad dragkraft – ökad arbetshastighet och därmed bränslebesparingar med lägre bränsleförbrukning per hektar.
  • Minskad jordpackning – förbättrad markstruktur, bättre dränage och å¨terväxt.
  • Minskad hjulslirning – minskat däckslitage.
  • Minskat däcktryck ger högre körkomfort, större markavtryck och mindre jordpackning.
  • Ökad stabilitet – ökad säkerhet vid arbete i sluttningar.
  • Endast en design – lämplig för traktorer av alla HK.

Återförsäljare Fornåsa Mekaniska/Fornåsa Gård AB

Fornåsa Mekaniska och Fornåsa Gård är två verksamheter inom samma familj. Verksamheterna är belägena i Gårdlösa mitt emellan Tomelilla och Simrishamn på Österlen som har varit i familjens ägor sedan år 1590.

Lantbruket drivs av bröderna Mårten och Rasmus Antonsson och består av växtodling samt nötköttsproduktion. Gården har 425 hektar åkermark som man brukar samt ett nötkretaurbestånd på 475 djur. Fornåsa Gård är ett taget namn då det finns gott om fornlämningar i området.

Utöver gården finns företaget Fornåsa Mekaniska, som säljer reservdelar till lantbruket
och drivs av bröderna och fadern Anders Antonsson.

Det var Fornåsa Mekaniska som sålde STOCKS AG dubbelmontaget med däcken BKT AGRIMAX FORCE IF till Kverrestad Maskinstation AB.

Slutförbrukare: Kverrestad Maskinstation AB

Kverrestad Maskinstation AB startades på 1960 talet av Börje Nilsson under namnet  Bengt Nilssons Maskinstation startades på 1960-talet.
2020 bytte verksamheten namn till Kverrestad Maskinstation AB.
Företaget drivs som familjeföretag av Börje, sonen Bengt samt hans son Peter.
Man har ca 10 anställda samt ett varierat antal säsongsanställda och erbjuder kunderna professionellt utfört arbete till rimliga priser.
Förutom att  man utför arbete åt sina kunder så har man 1400 ha växtodling, samt tork- och lagringskapacitet för 7200 ton spannmål.
Kundkretsen består av både privatpersoner och företag. Kverrestads Maskinstation är medlem i GKF och gör olika uppdrag för Svevia.

Kverrestads Maskinstation har en maskinpark med traktorer, skördemaskiner, såmaskiner, gödsel- och vallmaskiner, transport- och lastmaskiner samt maskiner för växtskydd och annat och utför tjänster med förare och maskin för lantbruk och entreprenad.

Kverrestad Maskinstation AB erbjuder bland annat:
– Gödselutkörning (fast och flytande)
– Sådd,
– Transporter
– Klöverhuggning
– Putsning av grönytor och trädor.
– Snöröjning

Fendt Vario 1050

Förhållandena inom jordbruket blir alltmer utmanande, från extrema väderhändelser till strängare riktlinjer för lagstiftning. Med Fendt 1000 Vario med FendtONE erbjuder vi dig däremot något som underlättar ditt arbete – både på maskinen och under förberedelse- och uppföljningsarbetet i fält.

Fendt 1000 Vario är enligt tillverkarenen högpresterande standardtraktor som kombinerar alla fördelar för användning på fältet och på vägen.

Denna traktor ingår i Vario Serien. Den har en MAN-diesel med 6 cylindrar som utvecklar drygt 500 hästkrafter och har en vikt på 14000 kg.

Med det inbygga regleringssystem för däckstryck Fendt VarioGrip kan däckstrycket justeras med ett klick i Vario-terminalen. Luft fylls på eller släpps ut från däcken under körning. Jämfört med drift med ojusterat däcktryck kan du uppnå upp till 10 % mer dragkraft och täcka upp till 8 % mer yta med upp till 8 % lägre bränsleförbrukning.

•14 t tomvikt med upp till 23 t tillåten bruttovikt*.
•1,5 m (60”) spårbar** •
Fendt iD koncept för lågt motorvarvtal
•Fendt VarioDrive variabel fyrhjulsdrift
•Fullt trafikdugligt upp till 60 km/h*
•Tillval: Bakre kraftuttag 1000, 1000E och 1300
•Integrerat VarioGrip däcktryckskontrollsystem med Fendt Grip Assistant.

Produktbroschyr finner ni här

Vi riktar ett stort tack till Fornåsa Mekansika och till Kverreland Maskinstation samt till våra leverantörer BKT Tires och STOCKS AG.

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.094