23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

The Yokohama Rubber Co., Ltd:s förvärv av Trelleborg Wheel Systems är slutfört

The Yokohama Rubber Co., Ltd. har förvärvat Trelleborg Wheel Systems från Trelleborgkoncernen för 2 074 miljoner euro. Yokohama TWS kommer att verka som ett nytt företag utan förändringar i sin organisationsstruktur.

Efter förra årets tillkännagivande är Trelleborg Wheel Systems glada att meddela att förvärvet av The Yokohama Rubber Co., Ltd. har slutförts framgångsrikt för 2 074 miljoner euro. 

Från och med nu kommer företaget officiellt att vara en del av The Yokohama Rubber Co., Ltd., och verka  som ett nytt företag under namnet "Yokohama TWS". 

The Yokohama Rubber Co., Ltd., med bas i Hiratsuka, Japan, är en global ledare inom däckindustrin och andra gummiapplikationer såsom transportband, slangar och kopplingar samt fendrar. Med en omsättning på 860,5 miljarder yen (cirka 6 miljarder euro) är The Yokohama Rubber Co., Ltd. ett verkligt internationellt företag som sysselsätter över 28 000 personer världen över och verkar i över 120 länder. 

Detta förvärv möjliggör för The Yokohama Rubber Co., Ltd. att stärka sin ledande position bland däcktillverkare i världen och bli en global ledare inom off-road-däcksegmentet med tillägg av varumärkena Trelleborg, Mitas, Maximo, Cultor och Interfit service network till sin portfölj. 

Paolo Pompei, tidigare president för Trelleborg Wheel Systems och nuvarande president och VD för Yokohama TWS, säger: "Idag avslutar vi ett framgångsrikt kapitel i vår historia med Trelleborgkoncernen och öppnar en ny sida med en ledande aktör inom däckindustrin, som delar våra värderingar och vision för framtiden. Under de senaste åren har vi levererat kontinuerlig affärstillväxt genom strategiska förvärv och dedikerade investeringar, vilket har möjliggjort för oss att bygga en stark och hållbar plattform stödd av en global tillverkningsnärvaro, innovativa produkter och lösningar samt ett omfattande försäljningsnätverk i nära samarbete med våra kunder. Jag är oerhört stolt över vad TWS-teamet har kunnat uppnå hittills, och vi är alla hedrade över att Yokohama har beslutat att investera i oss och bygga tillsammans med deras befintliga verksamhet en ny ledande aktör inom off-road-segmentet". 

Yokohama TWS kommer fortsätta att leverera samma högkvalitativa produkter, lösningar och servicenivå till alla sina kunder över hela världen. Som ett nytt företag kommer Yokohama TWS att drivas utan förändringar i sin organisationsstruktur.

Yokohama TWS är en del av The Yokohama Rubber Co., Ltd. och är en ledande aktör inom design och produktion av däck- och hjullösningar för att främja en hållbar framtid inom lantbruk, entreprenad, materialhantering och two-wheels. Dess toppmoderna tillverkningsanläggningar når kunder över hela världen och producerar mer hållbara lösningar genom att implementera avancerad teknik. Yokohama TWS inkluderar varumärkena Trelleborg, Mitas, Maximo, Cultor och Interfit, vars nätverk av lokala specialister erbjuder skräddarsydda tjänster för att möta kundernas behov inom olika applikationsområden, var de än befinner sig. Under 2022 genererade Yokohama TWS försäljning på över 1,2 miljarder euro och har för närvarande över 6 600 anställda i 42 länder.

Läs mer om Yokohama TWS .

 

Yokohama TWS
Box 1088
231 81 Trelleborg
Trelleborgs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560562620

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031