23948sdkhjf

Radardetektering - en förebyggande livräddare inom arbetssäkerhet

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Olyckor på arbetsplatsen fortsätter att vara ett stort problem.

Olyckor på arbetsplatsen fortsätter att vara ett störande problem i Storbritannien. Vissa branscher utgör naturligtvis mer risk än andra: en datorprogrammerare är till exempel tydligt mindre sannolik att ha en olycka än en arbetare på en byggarbetsplats. Ändå – exkluderat unika förhållanden som naturkatastrofer – är arbetsrelaterade olyckor nästan alltid förebyggbara.

HSE, Storbritanniens nationella tillsynsmyndighet för hälsa och säkerhet på arbetsplatsen, har nyligen utfärdat sin senaste rapport om dödsskador som uppstått vid arbetsolyckor. Det dödades 137 personer på jobbet 2016/2017, med konstruktion och jordbruk återigen som står för det största antalet dödsfall. Inom jordbruket är skademängden 18 gånger högre än genomsnittet för alla branscher.

Vilket var de främsta orsakerna till dessa 137 dödsfall? Listan nedan gör grym läsning:

·         Träffad av ett rörligt fordon – 31

·         Fall från en höjd – 25

·         Träffad av rörelseobjekt – 20

·         Fångad av något kollapsande/svängande – 10

·         Kontakt med rörlig maskin – 8

·         Kontakt med el – 8

I sin rapport noterade HSE: "Att undersöka orsakssambanden bakom enskilda dödsolyckor konstateras ofta att en olycklig uppsättning chanshändelser har inträffat tillsammans med brister i säkerhetsåtgärder."

Även om det finns lite som arbetsgivare kan göra för att förhindra "chanshändelser", kan brister i säkerhetsåtgärder alltid hanteras. HMS-siffrorna visar tydligt på farorna med tunga maskiner, särskilt inom industrier som byggande och jordbruk - liksom gruvdrift, stenbrott och avfall, vilket också framhävs i rapporten.

I över fyra decennier har Brigade Electronics arbetat outtröttligt för att utveckla fordonssäkerhetssystem som hjälper till att förebygga olyckor och rädda liv. Medan fordonssäkerheten utan tvekan har förbättrats genom åren fortsätter farorna att vara närvarande.

Blindfläckar tenderar att vara mycket mer omfattande på stora byggarbetsfordon och inkluderar inte bara bak- och närheten utan även framsidan, särskilt med förhöjda förarpositioner. Tuffa terränger, tjockt damm, rök och dimma minskar synligheten ytterligare.

Kameraskärmssystem hjälper till att eliminera blinda fläckar i de flesta scenarier, men andra hjälpmedel är nödvändiga när synligheten är dålig. Det är här radardetektering kommer in.

Brigadens Backsense® radarsystem identifierar stationära och rörliga föremål, vilket ger föraren inbyggda visuella och hörbara varningar och därigenom skapar en omedelbar varning för fara.

Backsense®-sortimentet finns som programmerbara och fasta modeller. Den programmerbara versionen gör det möjligt att fixera anpassade detekteringsområden upp till 30m längd och 10m bredd. Den fasta modellen erbjuder ett upptäcktområde upp till 6m.

Även om det inte kan vara möjligt att eliminera varje enskilt riskfaktor vid manövrering av tunga maskiner och maskiner är radardetektion ett steg framåt när det gäller att skydda förarens liv och de som arbetar runt dem.

För mer information om Brigade, kontakta Patrik Ferdfelt på 070-636 13 76 eller på patrik@ferdfelt.se.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Stallarholmsvägen 46
124 59 Bandhagen
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Sänd till en kollega

0.06