23948sdkhjf

Ny bandgrävmaskin tar steg mot högre produktivitet och säkerhet

Volvo Construction Equipment presenterade en förseriemodell av företagets kommande bandgrävmaskin EC500 vid CONEXPO 2023-mässan i Las Vegas. 

Maskinen ska enligt Volvo CE ha förbättrad förarkomfort, säkerhet och produktivitet. EC500 är tänkt att ersätta den nuvarande EC480E, och är särskilt lämplig för krävande arbetsuppgifter inom bygg och anläggning, vägbyggen, stenbrott och landskapsarkitektur.

Volvo CE:s vd för Nordamerika, Stephen Roy, kommenterade nyheten.

– Vi är glada över att bjuda på en första titt på vår nästa generation av grävmaskiner. Det kommer att finnas vissa skillnader i utseendet jämfört med den EC500 som kommer att vara tillgänglig för våra kunder, men den ger ändå en inblick i framtiden, med förbättrad säkerhet, funktion och produktivitet.

Enligt Volvo CE har EC500 en rad nya funktioner som underlättar för föraren och ökar produktiviteten, såsom appen Operator Coaching, grävsystemet Volvo Dig Assist och Volvo Lift Assist. Dessutom är maskinen utrustad med det nya säkerhetssystemet Volvo Smart View med objektidentifiering, som ger föraren en 360°-vy över omgivningen och automatiska varningar om hinder detekteras.

Föraren får även ökad kontroll över hydraulsystemet genom nya joysticks med elservo, vilket Volvo CE menar ger säkerhetsfördelar, en mjukare körning och förbättrad bränsleeffektivitet.

Produktionen av EC500 beräknas inledas under det fjärde kvartalet 2023 vid Volvo CE:s fabrik för bandgrävmaskiner i Changwon, Korea. Efter att tillverkningen startat kommer maskinen att bli tillgänglig på specifika marknader. Företaget planerar att lansera fler modeller i denna nya generation av grävmaskiner vid ett senare tillfälle.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156