23948sdkhjf

Sh bygg tar krafttag efter tufft 2022

Sh bygg, sten och anläggning AB blickar framåt efter ett utmanande 2022 och har anpassat verksamheten för att stå starkare på marknaden. Företaget fokuserar nu på kompetensutveckling och projekt inom prioriterade kundsegment.

Efter ett utmanande år 2022, med en global ekonomisk situation påverkad av pandemi och konflikten i Ukraina, går Sh bygg, sten och anläggning ut med ett pressmeddelande om hur de anpassat sig till marknadens förändringar. Företaget har känt av minskade projektvolymer på grund av intensiv priskonkurrens inom betong- och byggsektorerna. Den ökande kostnaden för material påverkade verksamheten i sin helhet, vilket gav en negativ resultatutveckling under 2022.

Trots dessa utmaningar upplevde företaget en stark tillväxt inom mark- och anläggningssegmentet, där de under senhösten 2022 vann flera anbud med projekt som startar under våren 2023. För att möta de stora utmaningarna har Sh bygg, sten och anläggning vidtagit flera åtgärder för att anpassa sig till den föränderliga marknadssituationen. I september 2022 lanserade de ett omstruktureringsprogram för att effektivisera kostnaderna och säkerställa en långsiktig överlevnad.

Även om processen medförde personalnedskärningar, framför allt inom tjänstemannaorganisationen, är företaget övertygat om att de har rätt strategi och erfarenhet för att navigera i en snabbt föränderlig värld.

– Jag är övertygad om att vi har rätt strategi och den erfarenhet och organisationsstruktur som behövs för att kunna navigera i en snabbt föränderlig värld där vi tar vara på möjligheterna, säger Dalia Ramzi, vd för Sh bygg, sten och anläggning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078