23948sdkhjf

Jätteorder för Volvo – 1 000 ellastbilar till global byggleverantör

Volvo Lastvagnar har ingått en avsiktsförklaring med det schweiziska företaget Holcim om att sälja upp till 1 000 elektriska lastbilar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De första lastbilarna som Volvo ska leverera till Holcim, en global leverantör av byggmaterial, kommer att ske under året och 2024. 

Totalt kommer upp till 1 000 eldrivna lastbilar att säljas till det schweiziska bolaget fram till 2030, och Volvo uppger att ordern är den största kommersiella hittills vad gäller ellastbilar.

– Långsiktigt samarbete och ett starkt engagemang för att verkligen vilja göra skillnad är avgörande för att uppnå stora koldioxidminskningar. Jag är väldigt stolt över det samarbete vi har med Holcim och de resultat vi uppnår tillsammans, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef AB Volvo, i en kommentar.

De första 130 eldrivna lastbilarna som ska levereras är av modellen Volvo FH och Volvo FM. Fordonen kommer att levereras till bland annat Frankrike, Tyskland, Schweiz och Storbritannien.

– Övergången till nettonollutsläpp kräver djupgående samarbeten genom hela värdekedjan. Vi är glada över att samarbeta med Volvo för att minska koldioxidutsläppen i vår europeiska verksamhet genom eldrivna fordonsflottor. Därigenom kommer vi närmare vårt mål att 30 procent av våra tunga lastbilar ska ha nollutsläpp år 2030, säger Jan Jenisch, ordförande och vd för Holcim.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094