23948sdkhjf

Korsnäs renovering in i ny fas

NCC tar nästa steg i sitt uppdrag att renovera vattenvägarna i Korsnäs, Dalarna. Fokus kommer att ligga på att färdigställa intagsdelen, inklusive dammluckor, för att motverka översvämningar.

NCC fortsätter sina ansträngningar för att modernisera och förbättra vattenvägarna i Korsnäs, ett område som ligger vid utloppet till Runn och innehåller Korsnäs kraftstation, en anläggning som ursprungligen byggdes 1908-1909.

Läs också: Avicii Arena får nytt liv genom NCC

Projektet, som utförs på uppdrag av Falu Energi & Vatten, syftar till att minska risken för översvämningar genom att skapa nya vattenvägar. Dessutom kommer en ny fiskväg att byggas, vilket kommer att möjliggöra en förbindelse förbi kraftstationen.

– Arbetet med vatten- och fiskvägarna rullar på bra. Det här är ett viktigt projekt för Falu kommun då översvämningsriskerna är stora och anläggningen är gammal. Att vi får möjlighet att arbeta i samverkan är en stor fördel då det innebär transparens och korta beslutsvägar, säger Mathias Bladlund som är ansvarig chef på Falu Energi & Vatten.

Under projektets första del har NCC påbörjat arbetet med kanalen, vilket innefattar byggandet av nya kanalmurar i platsgjuten betong. Nu, i det nyinledda delprojekt, kommer dessa kanalmurar att färdigställas med nya luckor. NCC kommer även att slutföra byggandet av fiskvägen som löper runt verket.

– Vi har fått i uppdrag att bygga om den bro som korsar kanalen, vilket ställer extra höga krav på oss när det gäller hantering av tid och logistik. Det här ett projekt som går mycket bra och vårt samarbete med Falu Energi & Vatten fungerar utmärkt. Nu ser vi fram emot att göra klart den här nya fasen, säger Jonas Olsson, projektchef NCC Infrastructure.

Planen är att projektet ska vara klart våren 2024, i tid för den kommande vårfloden. NCC uppger att ordervärdet för detta delprojekt ligger på cirka 60 miljoner svenska kronor och orderregistreras i andra kvartalet i affärsområde NCC Infrastructure.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376