23948sdkhjf

Sveriges Åkeriföretag:s vd slutar

Rickard Gegö, vd för Sveriges Åkeriföretag, lämnar sitt uppdrag efter tio år.

Efter snart tio år som vd för Sveriges Åkeriföretag har Rickard Gegö bestämt sig för att lämna sitt uppdrag.

– Det är med både vemod och värme som jag nu summerar den fantastiska resa som jag delat med så många, säger han i ett pressmeddelande.

Under Rickard Gegös år som vd har Sveriges Åkeriföretag genomgått stora förändringar, inte minst när organisationens tolv bolag slogs samman till ett för att bli en starkare och mer samlad röst för åkerinäringen i Sverige.

– Kommunikation och opinionsbildning har blivit allt viktigare och vi har sett till att ta ansvar för våra frågor genom att även leverera lösningar på branschens, myndigheternas och politikernas utmaningar. Det har gjort oss trovärdiga och efterfrågade. Medarbetarnas kompetens och engagemang för denna resa har varit nyckeln till framgången och jag har själv triggats av utmaningarna i att genomföra förändringarna och bli en ännu bättre branschorganisation, säger Rickard Gegö.

De mest konkreta resultaten av arbetet med att möta samtidens utmaningar har varit hållbarhetscertifieringen Fair Transport, den första i världen i sitt slag, samt Svenska Truckers som vunnit TV-priset Kristallen och i dag är det populäraste programmet på TV3.
– Det viktigaste med Svenska Truckers är att det har lett till fler sökande till transportutbildningarna, fler tjejer i branschen och att allmänheten förstår nyttan med det som alla våra fantastiska åkerier gör. Nu är det dags för mig att lämna över till någon annan som kan fortsätta vårt jobb för medlemmarna och deras livsnödvändiga verksamhet.

Mikael Nilsson, ordförande för Sveriges Åkeriföretag, säger att styrelsen påbörjat arbetet med att rekrytera en ny vd och att Rickard kommer att vara kvar en period framåt och hjälpa till så att överlämningen sker så smidigt som möjligt.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096