23948sdkhjf

Kan en ny statlig beställare få fart på byggande och underhåll?

Hur minskar vi underhållsskulden och hur ökar vi produktiviteten? Enligt en ny studie finns det en norsk lösning - där föreslås att regeringen låter ett nytt statligt bolag, med en budget på tio miljarder kronor per år, ta upp kampen.

SBUF, Svenska Byggbranschens utvecklingsfond har finansierat en studie där man tittat närmare på hur man kan komma till rätta med det man betraktar som två stora svenska utmaningar: att underhållet av både vägar och järnvägar är eftersatt, och att byggandet av ny infrastruktur sker med dålig produktivitet.

SBUF förklarar i ett pressmeddelande att underfinansieringen av underhåll primärt är ett politiskt problem men uppger att det enligt studien kan finnas en lösning som har bäring mot båda utmaningarna.

Lösningen hittar man enligt studien i Norge, där ett offentligägt aktiebolag sedan 2015 har uppdraget att parallellt med Statens Vegvesen, den norska motsvarigheten till Trafikverket, handla upp motorvägsbyggen.

Enligt studien finansieras Nye Veier över statsbudgeten och företagets mål ska vara att färdigställa vägar snabbt och billigt.

Företaget får enligt pressmeddelandet finnas om det klarar de uppsatta målen och detta leder enligt studien till tydliga incitament, det uppges också att bolagets existens lett till även Statens Vegvesen presterat bättre.

I studien föreslås att Sverige följer Norges exempel och upprättar Reinfra AB.

Tanken uppges vara att ”ett nytt fokuserat ledarskap ska utmana föråldrade strukturer och metoder med nya verktyg och processer. Därutöver etableras en institutionell konkurrens för att både inspirera och utmana Trafikverket”.

Reinfra, till skillnad från Nye Veier, ska dock enligt förslaget fokusera på reinvesteringar av väg och järnväg – för att komma ikapp med det eftersatta underhållet.

I studien föreslås att finansieringen primärt bör ske över statsbudgeten och uppgå till tio miljarder kronor årligen, en summa som anses sammanfalla med vad som krävs för att återställa underhållsskulden under innevarande planperiod.

Avslutningsvis uppmanar man regeringen att tillsätta en utredning för att upprätta Reinfra AB, ett bolag som enligt studien skulle kunna stärka produktiviteten genom nytänk, samtidigt som man får bukt med underhållsskulden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08