23948sdkhjf

”Jag tror att det blir den bästa tiltrotator som någonsin byggts, av någon”

Steelwrist utlovar den största produktlanseringen i företagets historia – i mars är det dags och företaget utlovar en helt ny standard.

Steelwrist, som tillverkar både tiltrotatorer, snabbfästen och redskap för grävmaskiner slår på stort i vår.

2023 etablerade företaget ett tyskt dotterbolag och i mitten av mars inviger man sin nya anläggning i tyska Hamburg. Steelwrist passar då på att bjuda på det man beskriver som sin största och mest innovativa produktlansering någonsin.

Stjärnan för dagen är den första modellen ut i tredje generationen tiltrotatorer, en produkt som enligt Steelwrist kommer att lägga ribban vad gäller både bränsleeffektivitet, säkerhet och mångsidighet.

Med vår tredje generations tiltrotator hoppas vi sätta en ny standard.

– Jag tror att det blir den bästa tiltrotator som någonsin byggts, av någon, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

Han uppger att produkterna inte bara förbättrar kundernas effektivitet – de ska också spela en viktig roll för klimatet och miljön.

– Vid det här laget har framåttänkande grävmaskinsägare och operatörer världen runt förstått den enorma effektivitetsförbättringen som en tiltrotator tillför en grävmaskin. Självklart är detta bra för våra kunders konkurrenskraft så väl som för miljön. Dock förbättrar våra produkter inte bara grävmaskinens effektivitet utan spelar också en avgörande roll när man tar sig an utmaningar relaterade till klimatförändringen, och med vår tredje generations tiltrotator hoppas vi sätta en ny standard.

Den tredje generationens tiltrotator ska ha fått ett flertal innovativa funktioner både ur ett hårdvaru- och mjukvaruperspektiv.

Steelwrist förklarar att detta kommer att inkludera nya tekniker för säker låsning av fästen och enkelt underhåll.

Företaget lyfter bland annat att fram att en kombination av nya hårdvarukomponenter och guidningssystem för installationssupport kommer att visas som en del i plattformen för Quantum styrsystem. Enligt förretaget ska detta kommer att ta enkla installationer och fjärrsupport till en ny nivå.

Steelwrist nöjer sig dock inte med att ”bara” visa upp sin nya tiltrotator. Företaget kommer att visa en rad andra produkter i Hamburg, till exempel en ny serie gripar och en ny serie hydrauliska markvibratorer som uppger ha hög kompakteringsförmåga i förhållande till oljeflöde som passar perfekt under en tiltrotator.

Företaget räknar också med att lansera en ny produktkategori, vad det handlar om är i skrivande stund hemligt men Steelwrist avslöjar att det ska bygga vidare på den breda produktportföljen för grävmaskinseffektivitet.

En dryg månad efter Hamburgeventet får fler chansen att titta närmare på Steelwrists nya produkter. Företaget tar med sig dem till Intermat, mässan i Paris som går av stapeln 24-27 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078