23948sdkhjf

RF-System förvärvar produktsortiment

RF-System har förvärvat Tjörnarps Smides produktportfölj, inklusive alla ritningar och IP-rättigheter.

Tjörnarps Smide är sedan många år ett varumärke inom redskap för entreprenadmaskiner. RF-Systems förvärv av bolagets ritningar och IP-rättigheter innebär att man tar över produkter från Tjörnarps Smide och fortsätter produktutvecklingen och tillverkningen i egen regi.

Läs också: Unik teknik söker patent

Tjörnarps Smide AB har utvecklat och tillverkat redskap till entreprenadmaskiner sedan 1991. De senaste åren har verksamheten främst fokuserat på redskapsfästen för lastmaskiner och teleskoplastare samt gräv- och lastartillbehör.

I slutet av 2023 gjordes en överenskommelse mellan RF-System och Tjörnarps Smide som innebär att RF tar över ritningar och produktionsunderlag för fortsatt tillverkning av Tjörnarps Smides produktsortiment.

– Tjörnarps Smide har under många år utvecklat och tillverkat produkter av hög kvalitet som uppskattats av kunder över hela Sverige och delar av Norden. Genom att ta över ritningarna säkerställer vi att kunderna även framöver tillgodoses med de produkter de har behov av, säger Hans Valdemarsson, VD på RF-System.

Övertagandet sker direkt och i nära samarbete med Tjörnarps Smides ägare Anders Persson.

– Det känns tryggt att lämna över produktionsverksamheten till ett bolag som RF-System. Jag är övertygad om att de med sin erfarenhet, kunskap och ledande marknadsposition kommer att förvalta och utveckla produktportföljen och försäljningen på ett bra sätt, säger Anders Persson, ägare av Tjörnarps Smide.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078