23948sdkhjf

MASKINMÄSSAN: Blinken utlovar mångsidig mätning

När Blinken Tools kommer till Svenska Maskinmässan tar de bland annat med sig Topcon Positioning Systems nyaste GNSS-mottagare.

Företaget beskriver HiPer CR som en kompakt och lätt GNSS-mottagare med (RTK)-noggrannhet på centimeternivå i realtid för proffs som jobbar i ett brett spektrum av applikationer inom lantmäteri-, bygg & anläggnings-, konstruktions-, ingenjörs-, skogs- och gruvindustrin.

Enligt Topcon ansluter sig mottagaren till en portfölj av mer fullfjädrade mottagare med hög precision, inklusive HiPer HR och VR, den ska dessutom kunna tillhandahålla spårning av flera konstellationer, inklusive GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou och QZSS.

GNSS-mottagaren ska kunna användas i en mängd olika konfigurationer, till exempel som en nätverks-RTK-rover, i bas- och rover-uppsättningar och integrerad hybridanvändning med en robotic totalstation.

– När den används som en nätverksrover med TopNet Live - företagets globala GNSS-korrigeringstjänst - kommer HiPer CR att ha tillgång till högkvalitativa datakorrigeringar för att möjliggöra ökad effektivitet och produktivitet, säger Ray Kerwin, chef för global produktplanering på Topcon.

Han förklarar att det också går att använda mottagaren som en del av etthybridpositioneringssystem, vilket uppges innebära att de kan använda en robotic totalstation för prismamätningar i GNSS-blockerade områden som inne på lager, byggnader, tunnlar med mera.

Det ska också gå att byta till GNSS-mätning med HiPer CR, förklarar han.

– Med Hybrid Positioning har användarna mångsidigheten att växla mellan dessa lägen snabbt och effektivt, oavsett omständigheterna på arbetsplatsen.

Blinken Tools ställer ut i monter S:49.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094