23948sdkhjf

Västsvenskt företag tar sig an Takeuchi

EMS går vidare i sin strävan att täcka in hela landet. Ett nytt samarbete utlovas innebära stärkt service i Göteborg och breddat utbud både där och i Stockholm.

EMSG Sverige AB fortsätter skaffa sig nya samarbetspartners, det var inte länge sedan företaget inledde ett samarbete med Norrköpingsföretaget Hjerpes Maskincentra.

Nu är ytterligare ett samarbete på plats, denna gång i västra Sverige: Bengt Bergs Maskinservice blir ny återförsäljare för Göteborgsregionen.

EMSG Sverige AB, som är generalagent för Takeuchi och Hyundai anläggningsmaskiner, säger att samarbetet är ett led i företagets strategiska arbete att utveckla en stark rikstäckande och lokal närvaro i hela Sverige.

– Långsiktig tillväxt och stärkande av varumärket ligger i hjärtat av vår strategi, säger EMSG Sveriges vd Lennart Edling i ett pressmeddelande.

Enligt EMS innebär detta att man lämnar över ansvaret för Takeuchis försäljning och service för Göteborgsregionen till Bengt Bergs Maskinservice.

Man behåller dock ansvaret för Hyundaiförsäljningen i Göteborgsregionen, servicen för Hyundai kommer att ske genom Borås Maskin & Konsult AB och Maskinservice i Göteborg AB, företag som drivs av tidigare EMS-medarbetare med lång erfarenhet av Hyundais maskiner.

Takeuchikunderna i Göteborg kan vänta sig en förstärkning av produktutbudet förklarar EMS och förklarar att Bengt Bergs Maskinservice erbjuder även redskapsbärare, kompaktlastare och minidumprar, produkter som kompletterar Takeuchis kompakta grävmaskiner på 1–15 ton.

Företaget hävdar också att samarbetet ger kunderna tillgång till en stark serviceorganisation, det innebär också att EMS får tillgång till nya produkter för sin verksamhet i Stockholm, enligt företaget kommer man att sälja Canycom och Ausa minidumprar.

– Genom vårt samarbete med starka lokala partners som Bengt Bergs Maskinservice säkerställer vi ännu bättre service och support till våra kunder, samtidigt som Takeuchi som varumärke får en större lokal närvaro, säger Lennart Edling.

Även Bengt Bergs Maskinservice ser nya möjligheter.

– Vi jobbar idag med marknadsledande märken såsom Wille redskapsbärare, Giant kompaktlastare och Canycom och Ausa minidumprar, och det ska vi fortsätta med. Takeuchis minigrävare är en perfekt produkt för oss att förstärka sortimentet med, säger vd Bengt Berg i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078