23948sdkhjf

Tungt svenskt avtal för Sany

Sany breddar sin svenska satsning, ett nytt samarbete ska ge tillverkaren en kanal för de tyngre gruvmaskinerna.

Sany Northern Europe rullar vidare i sin ambition att knyta till sig svenska återförsäljare.

Den här gången är det ett samarbete med gruvfokus som inletts, Sany och NordkustMaskin har kommit överens om att Nordkust Maskin AB ska verka som auktoriserad återförsäljare av Sanys sortiment av gruvutrustning i norra Sverige med inriktning på gruvnäring.

I detta ingår grävmaskiner över 50 ton samt batteridrivna gruvtruckar och Sany noterar att det inom dessa två kategorier finns flera olika modeller.

Enligt Sany innebär avtalet en gemensam satsning på att tillhandahålla moderna och energieffektiva maskinlösningar till gruvindustrin genom ett omfattande serviceerbjudande med egna tekniker, utbildningar och ett svenskt lager av reservdelar.

Nordkust Maskin har sin bas i Luleå och grundades av industrientreprenören Johan Gustafsson, som tidigare arbetat med både kranar, traverser och gruvmaskiner.

Företaget grundades 2022 och är i dag återförsäljare för Sany och Kaiser.

– Nordkust Maskins mångåriga expertis, gedigna kunskap och redan etablerade kontaktnätverk gör dem till en ideal partner i denna marknad. Vi är därför oerhört glada över samarbetet med Nordkust Maskin, förklarar Wesley Yang, manager på Sany Northern Europe, i pressmeddelandet.

– Vi är stolta över samarbetet med Sany som är en global ledare inom sitt område. Vi ser fram emot att presentera deras breda och högkvalitativa maskinportfolio tillsammans med det serviceerbjudande som vi utvecklat särskilt för den svenska marknaden och gruvindustrins behov av hållbara, tillgängliga produkter med hög kapacitet, säger Johan Gustafsson, CEO på Nordkust Maskin, i samma pressmeddelande.

Sany förklarar att det nya samarbetet gäller tyngre gruvmaskiner och att det alltså inte påverkar tidigare överenskommelser; Nordfarm är alltjämt företagets huvudåterförsäljare i Sverige för grävmaskiner under 50 ton samt hjullastare.

Nordkust Maskin noterar att fossilfria alternativ är ett måste om gruvföretagen ska nå sina klimatmål, och att många gruvföretag står inför ett skifte.

– Som leverantör blir våra kunders mål också våra mål. Att lyckas med kombinationen kapacitet, ekonomi och hållbarhet har varit utmanande för hela maskinbranschen. Därför är vi så otroligt imponerade av Sany som med sina batteridrivna gruvtruckar både kan minska fossila utsläpp och öka lönsamheten, säger Linda Dittrich, COO på Nordkust Maskin, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172