23948sdkhjf

Konkurs slår mot fler företag

MKR-gruppens konkurs drabbar också andra bolag, rapporterar lokala medier.
Under gårdagen kunde Entreprenad Supply rapportera om MKR-gruppen Entreprenad, med runt 250 miljoner i omsättning, som ansökt om konkurs.

Förutom ett 70-tal personer som är direkt berörda på MKR-gruppen drabbas nu också andra företag i bolagets konkurs, skriver allehanda.se.

E4 Motor i Härnösand, en verkstad som i huvudsak servar och reparerar entreprenadmaskiner, har MKR-gruppen som stor kund.

– Vi vet inte hur det blir för oss, säger E4 Motors ägare Thomas Jonasson till tidningen.

– Vi hyr lokaler av dem och hoppas förstås att bli kvar här, fortsätter han.

Enligt tidningen besökte konkursförvaltaren, advokat Anders Bergman från Ackordscentralen i Umeå, under torsdagen MKR-gruppens huvudkontor i Sundsvall.

– Det är för tidigt att säga något om hur det blir med den fortsatta verksamheten. Nu träffar jag personalen och sedan ska jag titta på räkenskaperna, sade han i en kort kommentar till allehanda.se.

Det var i tisdags som bolaget ansökte om konkurs i tingsrätterna Sundsvall och Ångermanland. Förutom i Härnösand har MKR verksamhet i Sollefteå, där gruppen åt 2013 tog över Rubenssons Mark. Affärsmannen Krister Persson från Sundsvall köpte år 2009 Härnösandsföretaget Frölanders Entreprenad.

– Vi har haft en tvist om betalningar från en stor uppdragsgivare, tvisten har helt enkelt blivit för långdragen, kommenterade vd Krister Persson konkursen i tisdags.

Minskat antal projekt inom väg, järnväg och vindkraft ska också ha bidragit till bolagets utsatta läge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063