23948sdkhjf

Konkurrensverket förvånas över dom

"Anser inte att kommunala skattesubventioner ska användas till att slå ut privata företag", kommenterar generaldirektören.
Marknadsdomstolen gör en helt annan bedömning än vad Stockholms tingsrätt gjort tidigare. Domen innebär att det inte strider mot konkurrenslagstiftningen att Borås servicekontor fortsätter konkurrera med privata företag som de gjort hittills.

– Det är förvånande att Marknadsdomstolen kommer till en helt annan slutsats än tingsrätten beträffande vilka marknader som berörs. Vi måste nu förhålla oss till att Marknadsdomstolen ställer ännu högre krav än vad Stockholms tingsrätt och Konkurrensverket ansett vara rimligt. Marknadsdomstolen sätter ribban väldigt högt, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom.

Kommunala Borås servicekontor har utfört tjänster åt kommunen, men också sålt tjänster till privata kunder. Det har till exempel handlat om mark- och anläggningsarbeten för omkring 13 miljoner kronor årligen.

Konkurrensverket vände sig 2012 till Stockholms tingsrätt för att få ett förbud mot verksamheten, och tingsrätten gick helt på Konkurrensverkets linje i en dom från mars 2014. Borås kommun överklagade till Marknadsdomstolen som nu kommit med sin slutliga dom som inte går att överklaga.

– Konkurrensverket anser inte att kommunala skattesubventioner ska användas till att slå ut privata företag, säger Dan Sjöblom.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062