23948sdkhjf

Swecon bygger dramatisk rallysträcka

Volvoleverantören fortsätter samarbetet med Svenska Rallyt.
Under fyra dagar i februari riktar alla rallyintresserade blickarna mot Värmland och det klassiska Svenska Rallyt – det enda vinterrallyt i FIA World Rally Championship (WRC).

Swecon har under många år samarbetat med arrangören och nytt för i år så kallade arenan ”Swecon Road to Rock Arena”, som kommer att bjuda på spektakulära scener i värmländska Torsby.

Swecon kommer att, tillsammans med elever från Södra Vikens gymnasieskola, anlägga den nya arenan i ett stenbrott i Torsby. Swecon förser även arrangören med Volvomaskiner på serviceplatsen samt för preparering av specialsträckor.

Publikmagneten ”Colin’s Crest”, döpt efter Colin McRae, fick ett nytt rekord förra året då norrmannen Eyvind Brynildsen hoppade 45 meter med sin Ford Fiesta. Nya ”Swecon Road to Rock Arena” på bjuder också på hopp – två stycken – precis vid ingången till själva stenbrottet i Torsby.

– Vi tycker förstås att det är fantastiskt att få vara med och utveckla en sträcka i Rally Sweden i och med flytten upp till Torsby. Den nya arenan tar WRC-bilarna på ett besök i ett stenbrott, en naturlig miljö för Swecons maskiner från Volvo CE. Det kommer att bli ett dramatiskt och spektakulärt inslag på den nya sträckan som vi är glada över att få vara med att anlägga. Belöningen kommer förstås när de första bilarna flyger över hoppet in i ”Swecon Road To Rock Arena” i februari, säger Fredrik Rigö, chef för Marknadskommunikation hos Swecon.

Rally Sweden arrangeras 9-12 februari 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078