23948sdkhjf

Branschen välkomnar kommittéförslag

"Behövs en utvecklad samverkan mellan det offentliga och näringslivet", kommenterar Sveriges Byggindustrier OPS-förslagen.
På onsdagen presenterades Infrafinansieringskommitténs delbetänkande ”Finansiering av infrastruktur med privat kapital”. Sveriges Byggindustrier ställer sig positiva till de förslag som utredningen presenterat.

Kommittén bedömer att det finns effektivitetsvinster att hämta genom att involvera privat kapital i finansieringen av investeringar i transportinfrastruktur i form av OPS. Vidare föreslår kommittén att en expertfunktion etableras och att ett försöksprogram, för minst tre större väg-/järnvägsprojekt, utformas.

– Vi ser att det i dag finns många utmaningar kopplade till större offentliga investeringar och byggprojekt. För att möta utmaningarna behövs en utvecklad samverkan mellan det offentliga och näringslivet, säger Lars Redtzer, ansvarig för infrastrukturfrågor på Sveriges Byggindustrier, och fortsätter:

– Vi tror mycket på att alla genomförandeformer som stödjer en ökad effektivitet inom transportinfrastrukturen ska användas. OPS ska inte ses som en finansieringsform utan som en genomförandeform som använt vid rätt tillfälle skapar mer infrastruktur för skattebetalarnas pengar, vilket är ytterst angeläget och högst aktuellt i samband med att en ny nationell infrastrukturplan är under utformning.

Skanska ger förslag på projekt
Även Skanska välkomnar förslag om nya OPS-projekt inom infrastruktur.

– Ny infrastruktur är en förutsättning för att möta behoven av bostäder, skolor och äldreboenden. OPS tar hänsyn till den totala kostnaden för projekt över tid och stimulerar därmed till innovation. Det behövs i byggbranschen. Vi uppmanar regeringen att ta till sig kommitténs rekommendationer och gå vidare med nya OPS-projekt, säger Anders Danielsson, vice vd, Skanska.

Byggjätten menar att de har undersökt och hittat flera lämpliga projekt för OPS i Sverige. Det handlar om:

1. Östlig förbindelse
2. Fast förbindelse Helsingborg-Helsingör
3. Södertörnsleden
4. Ny Skurubro
5. Gullmarsbron i Lysekil

"Projekten skulle lämpa sig väl då de är stora, komplexa och väl avgränsade projekt. Projekten kan också betala sig själva genom brukaravgifter", skriver Skanska i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125