23948sdkhjf

Första leveranserna av Cats nya tiltrotatorer

Caterpillars nya tiltrotatorsystem Cat TRS finns nu i Sverige.
Enligt ett pressmeddelande från svenska återförsäljaren Pon Equipment kommer de första tiltrotatorerna levereras under mars, till kunder i Mellansverige. Pon Equipments demomaskin Cat M314F som ska ut på turné i Sverige, kommer också att utrustats med Cat TRS.

Inledningsvis presenterar Caterpillar tre modeller av tiltrotatorer, Cat TRS10, TRS14 och TRS18. De är optimerade för hjulgrävmaskinerna M314F till M322F och maskinvikter mellan 12 och 24 ton. Fler storlekar och tiltrotatorer för bandgrävmaskiner kommer längre fram, enligt Pon.

Förutom själva tiltrotatorn är integrationen av styrsystemet en viktig nyhet som underlättar förarens vardag, menar företaget.

– Det innebär i praktiken att alla inställningar och all information kan följas och styras av föraren från grävmaskinens egen display, säger Krister Åkerblom, produktchef på Pon Equipment.

Beprövad teknik
Den nya Cat-tiltrotatorn är CE-märkt, baseras på befintlig teknik, och styrs via grävmaskinens L8-spakar. Som standard är tiltrotatorn utrustad med centralsmörjning, autokalibrering, lasthållning, dubbelverkande tiltcylindrar, extra funktion och säkerhetslåset Securelock. Som tillval finns gripmodul, högflödessvivel, dubbel extra funktion och positioneringslösningen RPS.

Enda maskinkraven är att det ska vara en grävmaskin från F-serien, att maskinen är utrustad med L8-spakar och med dubbla högflödeskretsar, HP2 vilket är standard i Sverige.

Att Cat TRS lanserats innebär inte att möjligheten försvinner att köpa tiltrotatorer från andra tillverkare till sin Caterpillar-grävmaskin, betonar Pon.

– Naturligtvis finns det även i fortsättningen en valfrihet att köpa tiltrotatorer av andra märken men då går man miste om fördelarna med det integrerade styrsystemet, kortare leveranstider och den optimering för både tiltrotator och grävmaskin som Caterpillar gjort, säger Krister Åkerblom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08