23948sdkhjf

Rask utfordring med fiffig lösning

| Av Monica Almgren | Tipsa redaktionen

När redskapsbäraren kommer farande och ställer ner den sälgfyllda containern är det lunch för fyrbenta vännner. Under våren beställde Skansen två Ville 655c som samverkar med skräddarsydda behållare för att kunna transportera mängder av material inom parken.

Dagen innan Sveriges stora högtidsdag Nationaldagen, där djurparken och museet Skansen är centrum för firande, lyser solen från en himmel täckt av sommarlätta moln. Strax innanför Skansens ingång finns uppställningsplatsen för avdelningen anläggning med maskiner, redskap och tillbehör. Här kan man botanisera i flera fiffiga lösningar som en flismaskin.

– När vi fäller träd flisar vi det och återvinner till strö för djuren. Det är mysigt för dem att gå på, säger Björn Hellström, en av fem anställda.

Vidare finns en specialtillverkad liftkorg att transportera hö till djuren i, liksom en frammonterad vägsladd från Emas Burkés Trading att jämna ut gruset på vägar med. Men mest finns det containrar, sammanlagt har Skansen ett 50-tal med och utan lock, varav 30 är på en kubik och resten är mindre. Var och en är skräddarsydd för att kunna ställas vid djurens utrymmen och andra platser som upplag för kompost, ved med mera.

– Viktigt för oss är då att ha maskiner som kan hantera containrarna. Ville har en bra tiltvinkel vilket innebär att när containrarna tippas rasar allting ur på en gång och man slipper stå och skaka.

– Detta snabbar upp jobbet och är även skonsamt mot containrarna ur slitagesynpunkt.

Ett annat skäl till att Skansen föredrar redskapsbärare istället för hjullastare är att personalen tycker att de har en behaglig väghållning.

– Maskinerna har stora hjul och går snällt på vägen. Vår erfarenhet av alternativet hjullastare är att de gungar mer. Valet stod mellan Lundberg och Ville. Nu får vi en stadig och inte skumpig färd. Det känns viktigt eftersom varje maskin säkert kör flera mil varje dag, säger Björn Hellström.

Kollegorna Anders Johnson och Alexander Jansson nickar instämmande.

Det finns en tredje entreprenadmaskin på Skansen och det är en trotjänare 54 Transpro från Belos. För dagen är det Anders Johnsson som spakar den lilla hjullastaren på drygt 1,3 ton, drygt 2,6 meter lång och knappt 1,2 meter bred.

– Vi använder hjullastaren mest för att liksom med redskapsbärarna bära material men också för snöröjning.

Sopor och gödsel är vardag bland det som transporteras men det är också mycket annat material exempelvis asfaltsbitar. Ny asfalt behövdes utmed en vägsträcka och anläggningskillarna bröt upp och tog bort 4-5 centimeter av en gamla asfalten. Ny asfalt ombesörjde Kardevall Asfalterar i Vallentuna. Så många transporter som möjligt försöker man uträtta innan klockan tio då besökarna kommer. Djurmat hanterar avdelningen inte, utan elbilar ser till att mätta de vilda vännerna.

Skansens anläggare rycker in där det behövs och det handlar ibland om lite större jobb som att bygga om vägar, anlägga gräsmattor och mycket mer. Under våren byggdes nya Lillskansen och då anlade gänget grunden till voljären. Ett specialuppdrag var att hämta 40 ton kalksten från Gotland till kaninernas hem.

– Det var en ursprunglig känsla att åka iväg och hämta denna sten för att bygga upp ett typisk håla med olika gångar, säger Anders Johnson.

Kumerius Mekanik med tre anställda i Brottby har tillverkat alla Skansens containrar. Företagets affärsidé är nykonstruktioner och reparationer av smide. Verkstaden utför också full service och reparationer på lyftbord av alla märken samt även nyinstallationer och är återförsäljare i Stockholm för Edmolift. Det innebär också att man säljer reservdelar och tillbehör den härnösandska tillverkarens lyftbord samt servar med installation i Stockholm och Mälardalen. Kumerius räknar med att ha tillverkat 250 containrar genom årens lopp och köpare av containrarna är också kyrkogårdar, en del trädgårdsföretag och parkförvaltningar som till exempel Stockholms stad.

– När man gräver gravar lastar man upp jorden i containrarna så att all jord är borta under begravningen. Då ser det fint och fräscht ut under ceremonin. Efteråt återanvänds jorden och gravarna skottas igen, säger Torbjörn Kumerius, vd.

Containrarna är kundanpassade och skräddarsydda efter enskilda kunders önskemål. De har tillverkats med hänsyn till tipp- och tiltvinklar i förhållande till Villemaskinerna. Längst fram är det en liten skärning så att containrarna verkligen töms på allt innehåll. Bak är krokar fastsvetsade.

– Krokarna är anpassade till redskapsbärarnas snabbfästen vilket gör att det utan problem går att kroka i containrarna, säger Torbjörn Kumerius.

Materialval spelar också en betydande roll.

– En del behållare är tillverkade i rostfritt stål för att kunna klara fuktigt material som exempelvis dynga. Det behövs för annars äts de snabbt upp och rostar igen, säger Torbjörn Kumerius.

Behållarnas vikt var en annan viktig aspekt att ta hänsyn vid tillverkningen.

– Egenvikten ska vara så låg som möjligt så att de kan ta går att ta så mycket material som möjligt.

Strävan efter låg vikt har lett till att man valt att gå ner i tjocklek för det vanligt förekommande stålet 355.

– Nu handlar det om 2-3 millimeter tjockt och istället väljer vi att lägga förstärkning runt kanterna.

Hur lång tid tar det att tillverka behållarna?

– Det tar ett par dagar. Mesta jobbet utförs innan. Att tänka ut hur de ska konstrueras, säger Torbjörn Kumerius.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ledare: Enkel lösning på stort problem

Mindre utsläpp med hjälp av AI

Mindre utsläpp, snabbare produktion och lägre kostnader är målet för ett forskningsprojekt som ska utreda möjligheterna att begränsa koldioxidutsläpp med hjälp av artificiell intelligens.

NCC bygger i Eskilstuna

Delade meningar om vägen till fossilfritt

I dag är de flesta överens om att fossila bränslen måste fasas ut – och att arbetet bör göras skyndsamt. Däremot är vägen till målet långt ifrån utstakad. Det stod klart på Stora Infradagen som nyligen arrangerades i Stockholm.

CM – en väg till ökad konkurrens

I Maskinentreprenörernas senaste konjunkturrapport strax före jul fick Trafikverket skarp kritik för att entreprenaderna generellt är för stora. Stefan Dahlgren, ordförande för CM-bolagen, hävdar att en lösning finns i Construction Management som dels ökar konkurrensen och dels kan stimulera kreativa lösningar.

Nyhetsbrev

Nytändning för Dynapac

Dynapac har kommit starkt sedan nya ägarna Fayat trädde in, företaget har blåst liv i sitt varumärke och lockat tillbaka storkunderna. – Vi har tagit tillbaka initiativet.

Arkiv

Örebro vill beveka Trafikverket

Epiroc och Luleå tekniska universitet fördjupar samarbetet

”Det är inte en dag för tidigt”

Veidekkes kvinnliga anställda ska slippa byta om på toaletten eller bakom ett skynke –  nya bodar ska öka inkluderingen.

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

”Vi ska vara nära verkligheten”

Ett laddat Dynapac har fått fart på försäljningen, för att komma ännu längre krävs kunniga säljare – det är inte bara mekanikerna som ska kunna maskinerna.

Starkt startfält i veckan - men vem vann?

Infraprojekt nominerade till arkitektpris

10 mars presenteras vinnaren bland de fyra anläggningar som nominerats till Trafikverkets arkitekturpris 2019. Samtliga nominerade förslag finns i de tre storstadsområdena och är uppförda av externa byggherrar.

Eldrivet för fastighetsskötare

Sex meter bred och 60 meters lyfthöjd

Eldrivna sopbilar på gång från Mercedes

Bostadsrätter i Bredäng

Maskinentreprenörerna vill ha verklighetsförankrat avtal

Högre övertidsersättning och rätt till dygnsvila på betald arbetstid finns bland de krav Byggnads lagt fram inför förhandlingarna om Entreprenadmaskinavtalet. Maskinentreprenörerna kräver å sin sida ett avtal förankrat i verkligheten och med större möjligheter till individuell lönesättning.

Epiroc i australiskt automationsprojekt

Hydroscand satsar i söder

Dynapac: "Det går inte att komma så mycket längre med att utveckla dieselmotorerna"

Branschförening för repklättrare

Yrkesklättring är ett relativt nytt, men växande yrkesområde i Sverige. En nybildad branschförening ska nu bidra till att utveckla verksamheten ytterligare och skapa ett gemensamt språkrör.

Krav på alternativ finansiering

Alternativ finansiering är den enda möjliga vägen att komma till rätta med dagens gigantiska infrastrukturskuld. Det menar Maskinentreprenörernas ordförande Magnus Persson som också efterlyser nya upphandlingsvägar.

Load up laddar redan

Träigt avtal för Peab

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Cykelsatsning i Malmö

Akuta åtgärder på E4-bro

Projekterar för slutförvaret

Gissa metallen - Se metallprisernas utveckling 2019

Hultafors får mer på fötterna

Peab bygger i Stockholm

Dynalyzer går online 2020

Sveriges Byggindustrier byter namn

Utmaning söder om Sveg

Se alla Företagens egna nyheter

Ge din lastbil, transportbil eller släp ett extra lyft!

Kollisionssystem för traktor och maskin

Maskinradio för tuffa miljöer

En banbrytande adaptiv extraljusramp från Lazer Lamps!

Träffa Gripen Wheels på årets mässor 2020.

Kampanjpriser - Michelindäck & hjul för radodling och tröska

Positionsljus

Kampanjpriser på Michelindäck & hjul för traktor!

KIPP Kulspärrbultar inom maskinbyggnad och konstruktion.

Nu har vi ny hemsida!

Glöm inte bort den viktiga grunden

DISAB tar hem en stor order på vakuumsystem värd 5 miljoner!

LED nummerplåtsbelysning

Larm för entreprenadmaskin

Saferoad Sverige är stolt officiell partner till årets Rally

PSST... personligt, smidigt, skräddarsytt och tryggt

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Metso Contender Series

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Dags att byta bakljus på ditt släp?

Westlake CB763 till Bimar i Norr AB.

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Nytt för statsbussar; Pirelli MC:01 e -urban

Workshop 10 & 11 mars kring sprickprovning på komponenter

Robust arbetslampa med värmelins

Sänd till en kollega

0.125