23948sdkhjf

Intensivt inlandsjobb

Inlandets pulsåder E45 är en av alla de svenska vägar som får en välbehövlig upprustning mitt i semestertrafiken. Som i många andra fall hänger projekten i stora delar på säsongsarbetarnas insatser.

Meselefors. Kön är lång förbi Svevias arbetsplats på E45 strax söder om Vilhelmina. Semestrande norrmän och inlandsbor på väg får vackert vänta på att den mötande bilparaden ska ringla sig förbi grävmaskinen och hjullastaren som ockuperat det ena körfältet innan de får köra vidare.

Även entreprenörerna får i många fall vänta in bilarna.

Läs också: "Det gick så jävla bra"

– Trafiken är det största problemet, ibland får vi vänta en kvart på att lasta för att hinna ge hela kolonnen tid att passera, konstaterar Jonas Fredriksson, arbetsledare på Svevia Vilhelmina.

De 16 mannarna ger dock inte tappt. Sommartid är det bara att köra hårt och i år är det 22 kilometer av E45 mellan Meselefors och Vilhelmina som ska förbättras, ett traditionellt förstärkningsjobb med dikning, urgrävning, trumbyten och allmän upprustning.

Projektet påbörjades i slutet av maj, man började dika, gräva ur, byta trummor och schakta.

– En del av sträckan dikades dock redan i fjol, vi ska behålla vägprofilen men måste få ur vattnet ur vägkroppen, säger Jonas Fredriksson

Vägens skick är skiftande. På vissa sträckor räcker det att ge ytan en ny beläggning, på andra fräser man ner det översta lagret med en av Svevias egna djupfräsar och byter ut överbyggnaden mot bättre material.

– Då hyvlar vi ut materialet, vältar det, packar det och får så en ny terrassyta.

Läs också: Unik rivning när E4-bro sprängs i Stockholm

På de riktigt usla ställena måste man schakta sig 120-140 centimeter ner med en grävmaskin.

– Då återanvänder vi överbyggnaden från de lägre schakterna som fyllnadsmaterial, vi får till exempel inte lägga asfalten på tipp men vi kan använda den som konstruktionsmaterial i vägen, säger Jonas Fredriksson.

38 centimeter förstärkningslager och tolv centimeter bärlager läggs sedan på, sedan väntar beläggningen.

Svevia har två grävmaskiner, två hjullastare, fyra schaktbilar och tre bilar med släp igång på projektet.

– Schaktbilarna transporterar ut det urgrävda materialet, bilarna med släp tar in krossmaterial från en bergtäkt.

Totalt 16 man jobbar med projektet.

Läs också: ”Är man tillräckligt lat hittar man en lösning”

– Vi har tio underentreprenörer och sex egna, säger Jonas Fredriksson, som gläds åt att flera av de säsongsanställda arbetarna återkommer år efter år.

– Det känns skönt att kunna anlita duktigt folk, de vet vad de gör och eftersom vi inte kan ha tillräckligt många anställda året runt är vi beroende av att hitta folk som vet vad de gör varje sommar.

Han räknar med att vara klar för säsongen i september.

– Då är vi klara på grussidan, vi kommer också att lägga bottenvarvet av beläggningen i år, toppskiktet lägger vi nästa sommar och hösten 2014 ska allt vara klart.

Läs också: ”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

———————————————————————————————

Entreprenadbranschens egen tidning!

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube

Artikeln är en del av vårt tema om Reportage.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109