23948sdkhjf

Det är inte kört utan garanti

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Vad innebär egentligen ”garanti”? Får man reklamera en produkt som det inte är garanti på? Vem ska bevisa vad när det är något fel på maskinen? Reklamationsrådets Lars-Erik Ljungberg reder ut begreppen.

Garanti och reklamation är flitigt använda begrepp när det gäller att köpa och sälja maskiner. De blandas dessvärre ofta ihop, konstaterar Lars-Erik Ljungberg på Reklamationsrådet, Maskinleverantörernas och Maskinentreprenörernas gemensamma råd med uppgift att lösa tvister mellan maskinköpare och maskinsäljare.

Läs också: Vem har rätt – säljaren eller köparen?

– Även om en leverantör inte har lämnat någon garanti har man rätt att reklamera en produkt. Skillnaden ligger i vem som bär på bevisbördan; leverantören eller kunden, konstaterar han.

Reklamationsrådet har försökt reda ut begreppen för att bättre kunna ta sig an de ärenden som hamnar på rådets bord. Grunden är köplagen, som tillämpas vid köp av lös egendom. Köplagen går att förhandla bort, den gäller till exempel inte om det uppstått en praxis eller annan sedvänja mellan säljaren och köparen. I entreprenadbranschen finns två sådana exempel: branschavtalen Maskin O3, som gäller vid köp av nya och begagnade maskiner, tillbehör och redskap, och Reparation 11, som gäller vid reparation och service.

Köplagen innehåller inga krav på att man ska ge garantier på egendom som säljs, det är ett helt frivilligt åtagande som säljaren åtar sig.

– Garanti är en utfästelse där en säljare garanterar att en produkt (normalt ej förbruknings- eller slitagedelar) under en angiven tid uppfyller tillverkarens specifikationer och, om den inte gör det, lovar att åtgärda problemet under garantitiden utan kostnad, förklarar Lars-Erik Ljungberg.

Läs också: Ingen garanti för garanti

Han noterar dock att undantag ofta görs för transport av produkten till och från tillverkarens ombud eller resekostnaden för en mekaniker, dessa kostnader ska betalas av kunden och det är därför viktigt att noga studera garantivillkoren.

Reklamationsrådet ser det också som självklart att man vill ha garantier för att en reparation eller en service är korrekt utförd. Rådet deklarerar också att om varan sålts med garanti och det uppstår en tvist är det säljaren som ska bevisa att köparen varit oaktsam.

Garantiutfästelsen är alltid kopplad till en viss, angiven, tidsperiod. Tidsperioderna kan variera, det kan till exempel handla om ett år för hela maskinen och en förlängd garanti på motor och drivlina på tre år.

– En förlängd garanti brukar dock vara kopplad till något villkor, exempelvis att man har tecknat ett serviceavtal, uppger Lars-Erik Ljungberg.

Läs också: CE-märkning är ett krav

Han poängterar att i det inte nämns någon garantitid i branschavtalen Maskin 03 och Reparation 11 eftersom det skulle strida mot konkurrenslagen.

– Därför måste varje säljande företag själva ange garantitiden i sina säljavtal. Det räcker alltså inte med att bara hänvisa till Maskin 03 eller Reparation 11. Anger man inte någon garantitid i säljavtalet, gäller den i köplagen stipulerade reklamationstiden på två år.

Vad gör man då om man inte fått någon garanti alls eller om felet som uppstått inte täcks i garantivillkoren? Enligt Reklamationsrådet är det fullt möjligt att reklamera varan ändå, bevisbördan ligger dock då på köparen, som måste kunna visa att felet fanns redan när varan levererades.

– Köparen har två års reklamationsrätt på en vara om inget annat avtalats. Köparen måste också reklamera inom skälig tid från det att han upptäckte felet.

Kommer man inte överens kan man lyfta frågan till sin branschorganisation, räcker inte det är Reklamationsrådet nästa instans. Förhoppningsvis ska det inte behöva gå så långt, förklarar Lars-Erik Ljungberg.

Läs också: Testförare avgör om maskinen kan accepteras

– När man som kund anser sig drabbad av någon defekt på sin nya maskin, reklamerar man skadan eller störningen till säljaren eller verkstaden som åtgärdar defekten, såvida man inte anser att skadan eller störningen orsakats av handhavandefel, normalt slitage eller att den utlovade garantitiden har passerats.

Även om de två parterna är oense kan problemen ibland lösas ändå.

– Säljföretaget eller verkstaden kan ändå, trots sin åsikt att deras garantiutfästelse inte skall gälla, åtgärda problemet, detta brukar man kalla Goodwill.

Köplagen gäller alltså lös egendom, men bara i de fall där konsumentköplagen inte gäller. Denna lag gäller när en näringsidkare säljer lös egendom till en konsument och erbjuder ett avsevärt starkare skydd än köplagen. Enligt konsumentköplagen har konsumenten tre års reklamationsrätt, denne måste dock klaga på varan inom ”skälig tid”, detta innebär normalt två månader.

Läs också: Säljare ersatte kund för däck

Enligt konsumentköplagen anses också fel som upptäcks inom sex månader vara ursprungliga, säljaren måste då laga eller ersätta varan, går inte det ska köparen få pengarna tillbaka. Har sex månader gått är det i stället köparen som måste bevisa att felet fanns vid leverans, reklamationstiden kan inte heller förkortas.

– När man säljer en vara är det alltså viktigt att kontrollera att kunden verkligen är en näringsidkare och inte en konsument, uppger Lars-Erik Ljungberg.

Definitioner
  • Näringsidkare: En fysisk eller juridisk person som handlar för ändamål som har samband med den egna näringsverksamheten och kännetecknas av att hen har ett momsregistreringsnummer.
  • Lös egendom: Allt som inte är fast egendom (skog/mark/fastigheter) eller tomträtt.
  • Garanti är ett frivilligt åtagande av en säljare, en utfästelse där en säljare lämnar garantier för att en produkt (normalt ej förbruknings- eller slitagedelar) under en angiven tid uppfyller tillverkarens specifikationer och, om den inte gör det, lovar att åtgärda problemet under garantitiden utan kostnad.
  • Reklamation En reklamation blir aktuell om det inte finns någon garanti eller om felet inte täcks av garantivillkoren. Reklamation gäller endast för ursprungliga fel som fanns vid leveransen av varan. Bevisbördan ligger på köparen, som har två års reklamationsrätt om inget annat avtalats. Reklamationen måste ske inom skälig tid, normalt två månader.

Källa: Reklamationsrådet

Relevanta lagar
  • Köplagen (1990:931): tillämpas vid köp av lös egendom i de fall konsumentköplagen inte gäller. Den gäller alltså när en näringsidkare säljer en vara till en annan näringsidkare. Lagen går att avtala bort.
  • Konsumentköplagen (1990:932): tillämpas vid köp av lös egendom som en näringsidkare säljer till en konsument. Denna lag skall stödja en privatperson när denne köper något. Lagen ger konsumenten tre års reklamationsrätt, fel som hittas inom sex månader anses vara ursprungliga. Lagen går inte att avtala bort och gäller inte vid affärer mellan företag.

Källa: Reklamationsrådet

Vem måste bevisa vad?
  • Vid en garantitvist är det säljaren som ska bevisa att köparen varit oaktsam och att det är därför som varan är felaktig.
  • Vid en reklamationstvist är det köparen som ska bevisa att varan var felaktig redan vid leverans.


Källa: Reklamationsrådet

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Reportage
Motsatsernas maskin

Pontus Eriksson trivs i sin lilla men urstarka och skräddarsydda storstadsmaskin – den kritvita Hydreman har bland annat fått lastbilstuta, specialstol, klädd hytt och inbyggd ”dammsugare”.

Fjärrstyrda lastare kan revolutionera virkeshantering

Fjärrstyrda lastmaskiner kan effektivisera arbetet på virkesterminaler. Den övertygelsen står bakom ett utvecklingsprojekt där bland annat Mittuniversitetet, Volvo och SCA samarbetar med målet att samma operatör ska kunna ta hand om lastning och lossning på flera virkesterminaler.

Peab helägare i stombyggare

Smidmek, som redan är en väsentlig del i Peabs utbud av bland annat förtillverkade stommar i stål och betong ägs nu i sin helhet av Peab.

Forskningsmiljoner till byggsäkerhet

Jan Johansson, vid Luleå tekniska universitet, tilldelas 3 277 000 kronor av Afa Försäkring för att kartlägga internationell forskning inom säkerhet kopplad till byggverksamhet, erfarenheter från säkerhetsparker och säkerhetsarbete i svensk byggindustri.

Säkrare kranlyft med AI

NCC har identifierat tunga lyft med kranar som ett högriskområde. Därför samarbetar företaget nu med bland annat Edins Byggkranar och Microsoft för att testa möjligheterna att öka säkerheten med hjälp av AI-teknik.

Nyhetsbrev

Reportage
Rör med restriktioner

Arkiv

Finsk importör tar över Beck Maskin i Sverige

Beck Maskins svenska verksamhet får finsk ägare. Det är maskinimportören KH-Koneet Group som tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Beck Maskin Sverige AB.

Reportage
"Det är en helt fantastisk spont"

Den färgsprakande skyskrapan drar blickarna till sig. Frågan är dock om inte grunden är minst lika intressant.

Magni saluförs av Kranlyft i England

I april blev Kranlyft exklusiv distributör för Magnis produkter på den svenska marknaden. Sedan 1 november har uppdraget utvidgats till att även omfatta södra England.

Säkrare i gruvan med sydafrikansk hjälp

Gruvbrytning och tunneldrivning under jord ska bli ännu säkrare i Sverige, lovar Epiroc, som nu lanserar sydafrikanska New Concept Mining på den svenska marknaden – ett nyligen förvärvat företag som specialiserat på främst bergförstärkning i tuffa miljöer.

Koldioxidfri cement

Budet på Cramo är holländskt

Professor prisas för autonoma drönare

Slarv dödar på bygget

Slarv är den enskilt viktigaste orsaken till olyckor på byggarbetsplatserna. Det anser sju av tio chefer inom stadsbyggnad, enligt en färsk Novus-undersökning som utförts på uppdrag av Byggcheferna.

Det fastnade ni för i veckan

Branschen fick sina fiskar varma. det tisslades om uppköp och det byggs och renoveras samtidigt som konkurserna ökar-- mycket att läsa på entreprenad.com alltså, men vad lästes allra mest? Svaret finns här!

Cramo förhandlar med ny ägare

Cramos ägare står inför ett intressant dilemma. De har att ställning till ett uppköpsbud från en icke namngiven aktör som uppenbarligen vill växa snabbt i bland annat norra Europa.

Inlandsbanan testas för tunga transporter

Nu ska förutsättningarna för fossilfria transporter av kalk och makadam mellan Orsa och Gällivare utredas gemensamt av LKAB och Inlandsbanan.

Olofsfors prisade på hemmaplan

Sista versen närmar sig för BT Kemi

Vecka 47 inleds arbetet med att sanera det södra BT Kemi-området. Inledningsvis hämtas jord- och betongprover från det förorenade området. Resultatet av testerna ska göra det möjligt att skräddarsy en saneringsanläggning för de förorenade massorna.

Redskapstillverkare gör gemensam sak

Siljum Mekan och Götene Ufo är sedan 1 november helägda av det nybildade holdingbolaget Guse som ägs gemensamt av de tidigare ägarna till de två redskapstillverkarna.

Volvos ellastare på tysk kundtest

I 34 år har Leick Baumschulen varit kund hos Volvo CE. Företaget har sin bas inte mer än en halvtimme från den fabrik i Konz där Volvos eldrivna hjullastare ska börja produceras i mitten av 2020. Dessutom testkör nu Leick som första företag i världen den kommande lastarmodellen.

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Bärigare broar i Norrbotten

Hur macho är det i gruvorna numera?

Är kvinnor både problemet och lösningen eller är det vissa män som borde skärpa sig? Lisa Ringblom på Luleå Tekniska Universitet har undersökt jämställdhetsarbetet i de svenska gruvorna och hon har en helt annan bild.

Hon blir ny kommunikationschef på WSP

Hon är Hydroscands nya vd och koncernchef

Svevia bygger i Norrköping

Fler slangbussar i Stockholm

SSM internrekryterar vd

Han tar över vd-stolen i Xylem Sverige

Ledare: Prislapp med frågetecken

Utbyggt slutförvar i Forsmark godkänt

Han tar över som Sandvik-chef

Våtmarker återställs

Hydroscand lanserar e-handel i Sverige

Hydroscand utökar i Göteborg

Se alla Företagens egna nyheter

Lys upp din vardag

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Personlarm GSM/GPS

Vinga - robust varningsljusramp

Håll dina extraljus fräscha

Idrott ska inte vara en klassfråga!

Akustisk backvarnare

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Skydda ditt startbatteri

Pontus Överhem – chef för nytt affärsområde på Linotol

Ljustest - Vi har två vinnande ljusramper

Enkelt att uppgradera extraljus till LED-ljus

Utmärkt elektriskt skydd - Vulktejp

Starthjälp Startbooster

Kipp pratar om LONG-LOK

Vill du vinna en Linear 18 Elite?

Självsugande centrifugalpump för industrier

Känn dig tryggare på arbetsplatsen - Brandfilt från Nexa

Bli guidad i belysningsdjungeln

Buntband med ståltunga

Möt Metso på Euro Expo

Vilken extraljusramp passar dig och ditt fordon?

Sidomarkering och positionsljus

Lastmotstånd - koppla in LED

Svårt att se i höstmörkret?

Sänd till en kollega

0.377