23948sdkhjf

Det är inte kört utan garanti

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Vad innebär egentligen ”garanti”? Får man reklamera en produkt som det inte är garanti på? Vem ska bevisa vad när det är något fel på maskinen? Reklamationsrådets Lars-Erik Ljungberg reder ut begreppen.

Garanti och reklamation är flitigt använda begrepp när det gäller att köpa och sälja maskiner. De blandas dessvärre ofta ihop, konstaterar Lars-Erik Ljungberg på Reklamationsrådet, Maskinleverantörernas och Maskinentreprenörernas gemensamma råd med uppgift att lösa tvister mellan maskinköpare och maskinsäljare.

Läs också: Vem har rätt – säljaren eller köparen?

– Även om en leverantör inte har lämnat någon garanti har man rätt att reklamera en produkt. Skillnaden ligger i vem som bär på bevisbördan; leverantören eller kunden, konstaterar han.

Reklamationsrådet har försökt reda ut begreppen för att bättre kunna ta sig an de ärenden som hamnar på rådets bord. Grunden är köplagen, som tillämpas vid köp av lös egendom. Köplagen går att förhandla bort, den gäller till exempel inte om det uppstått en praxis eller annan sedvänja mellan säljaren och köparen. I entreprenadbranschen finns två sådana exempel: branschavtalen Maskin O3, som gäller vid köp av nya och begagnade maskiner, tillbehör och redskap, och Reparation 11, som gäller vid reparation och service.

Köplagen innehåller inga krav på att man ska ge garantier på egendom som säljs, det är ett helt frivilligt åtagande som säljaren åtar sig.

– Garanti är en utfästelse där en säljare garanterar att en produkt (normalt ej förbruknings- eller slitagedelar) under en angiven tid uppfyller tillverkarens specifikationer och, om den inte gör det, lovar att åtgärda problemet under garantitiden utan kostnad, förklarar Lars-Erik Ljungberg.

Läs också: Ingen garanti för garanti

Han noterar dock att undantag ofta görs för transport av produkten till och från tillverkarens ombud eller resekostnaden för en mekaniker, dessa kostnader ska betalas av kunden och det är därför viktigt att noga studera garantivillkoren.

Reklamationsrådet ser det också som självklart att man vill ha garantier för att en reparation eller en service är korrekt utförd. Rådet deklarerar också att om varan sålts med garanti och det uppstår en tvist är det säljaren som ska bevisa att köparen varit oaktsam.

Garantiutfästelsen är alltid kopplad till en viss, angiven, tidsperiod. Tidsperioderna kan variera, det kan till exempel handla om ett år för hela maskinen och en förlängd garanti på motor och drivlina på tre år.

– En förlängd garanti brukar dock vara kopplad till något villkor, exempelvis att man har tecknat ett serviceavtal, uppger Lars-Erik Ljungberg.

Läs också: CE-märkning är ett krav

Han poängterar att i det inte nämns någon garantitid i branschavtalen Maskin 03 och Reparation 11 eftersom det skulle strida mot konkurrenslagen.

– Därför måste varje säljande företag själva ange garantitiden i sina säljavtal. Det räcker alltså inte med att bara hänvisa till Maskin 03 eller Reparation 11. Anger man inte någon garantitid i säljavtalet, gäller den i köplagen stipulerade reklamationstiden på två år.

Vad gör man då om man inte fått någon garanti alls eller om felet som uppstått inte täcks i garantivillkoren? Enligt Reklamationsrådet är det fullt möjligt att reklamera varan ändå, bevisbördan ligger dock då på köparen, som måste kunna visa att felet fanns redan när varan levererades.

– Köparen har två års reklamationsrätt på en vara om inget annat avtalats. Köparen måste också reklamera inom skälig tid från det att han upptäckte felet.

Kommer man inte överens kan man lyfta frågan till sin branschorganisation, räcker inte det är Reklamationsrådet nästa instans. Förhoppningsvis ska det inte behöva gå så långt, förklarar Lars-Erik Ljungberg.

Läs också: Testförare avgör om maskinen kan accepteras

– När man som kund anser sig drabbad av någon defekt på sin nya maskin, reklamerar man skadan eller störningen till säljaren eller verkstaden som åtgärdar defekten, såvida man inte anser att skadan eller störningen orsakats av handhavandefel, normalt slitage eller att den utlovade garantitiden har passerats.

Även om de två parterna är oense kan problemen ibland lösas ändå.

– Säljföretaget eller verkstaden kan ändå, trots sin åsikt att deras garantiutfästelse inte skall gälla, åtgärda problemet, detta brukar man kalla Goodwill.

Köplagen gäller alltså lös egendom, men bara i de fall där konsumentköplagen inte gäller. Denna lag gäller när en näringsidkare säljer lös egendom till en konsument och erbjuder ett avsevärt starkare skydd än köplagen. Enligt konsumentköplagen har konsumenten tre års reklamationsrätt, denne måste dock klaga på varan inom ”skälig tid”, detta innebär normalt två månader.

Läs också: Säljare ersatte kund för däck

Enligt konsumentköplagen anses också fel som upptäcks inom sex månader vara ursprungliga, säljaren måste då laga eller ersätta varan, går inte det ska köparen få pengarna tillbaka. Har sex månader gått är det i stället köparen som måste bevisa att felet fanns vid leverans, reklamationstiden kan inte heller förkortas.

– När man säljer en vara är det alltså viktigt att kontrollera att kunden verkligen är en näringsidkare och inte en konsument, uppger Lars-Erik Ljungberg.

Definitioner
  • Näringsidkare: En fysisk eller juridisk person som handlar för ändamål som har samband med den egna näringsverksamheten och kännetecknas av att hen har ett momsregistreringsnummer.
  • Lös egendom: Allt som inte är fast egendom (skog/mark/fastigheter) eller tomträtt.
  • Garanti är ett frivilligt åtagande av en säljare, en utfästelse där en säljare lämnar garantier för att en produkt (normalt ej förbruknings- eller slitagedelar) under en angiven tid uppfyller tillverkarens specifikationer och, om den inte gör det, lovar att åtgärda problemet under garantitiden utan kostnad.
  • Reklamation En reklamation blir aktuell om det inte finns någon garanti eller om felet inte täcks av garantivillkoren. Reklamation gäller endast för ursprungliga fel som fanns vid leveransen av varan. Bevisbördan ligger på köparen, som har två års reklamationsrätt om inget annat avtalats. Reklamationen måste ske inom skälig tid, normalt två månader.

Källa: Reklamationsrådet

Relevanta lagar
  • Köplagen (1990:931): tillämpas vid köp av lös egendom i de fall konsumentköplagen inte gäller. Den gäller alltså när en näringsidkare säljer en vara till en annan näringsidkare. Lagen går att avtala bort.
  • Konsumentköplagen (1990:932): tillämpas vid köp av lös egendom som en näringsidkare säljer till en konsument. Denna lag skall stödja en privatperson när denne köper något. Lagen ger konsumenten tre års reklamationsrätt, fel som hittas inom sex månader anses vara ursprungliga. Lagen går inte att avtala bort och gäller inte vid affärer mellan företag.

Källa: Reklamationsrådet

Vem måste bevisa vad?
  • Vid en garantitvist är det säljaren som ska bevisa att köparen varit oaktsam och att det är därför som varan är felaktig.
  • Vid en reklamationstvist är det köparen som ska bevisa att varan var felaktig redan vid leverans.


Källa: Reklamationsrådet

Läs mer om: Reklamationsrådet
Håll dig uppdaterad med Entreprenad

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bra start i Sverige för teleskopkran

1 september förra året tog Scantruck över generalagenturen i Sverige för Sennebogens teleskopkranar. Först ut bland dessa kranar i Sverige är 613E, med 16 tons lyftkapacitet, som används vid byggandet av Veddestabron nära Stockholm.

Mer hemmafix i coronatider

Byggmaterialhandeln har haft goda tider under årets sex första månader. I synnerhet har det coronapräglade andra kvartalet visat en kraftig försäljningsökning.

Bristande beredskap inför översvämningar

Europa har drabbats av ett flertal omfattande översvämningar de senaste 30 åren. Nu har forskare vid 42 europeiska universitet tillsammans slagit fast att perioden faktiskt är exceptionell, även vid en jämförelse som sträcker sig 500 år bakåt i tiden.

Nya ägare för tunga lyft

Han tar över som koncernchef i AF Gruppen.

Nyhetsbrev

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Arkiv

Litet stödbehov i byggbranschen

Med drygt tre veckor kvar att söka omställningsstöd har 9 335 företag beviljats stöd om totalt drygt 663 miljoner kronor. För byggbranschen tycks dock stödbehovet vara begränsat. Knappt åtta miljoner kronor har beviljats fördelade på 226 företag.

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Ägarrotation i Brdr Holst Sørensen

November gäller fortfarande för Bauma China

Teleskoperande lastare från Liebherr

Med L 509 Tele kastar sig Liebherr in i en för företaget helt ny produktgrupp – teleskopiska hjullastare. Först ut är en sjutonsmaskin med 4,8 meters lyfthöjd med pallgafflar.

Nyab tar hem rekordentreprenad

Ombyggnaden av E4 mellan Haparanda och Salmis. enligt ett kontrakt på cirka 176 miljoner kronor, innebär Nyab Infrastrukturs hittills största vägentreprenad sedan företaget bildades för snart tre år sedan.

Nyabs största i Mälardalen

Nyab fortsätter sin offensiv, inte bara i norra Sverige. För cirka nio månader sedan inleddes verksamhet även i Stockholm och nu har företaget tilldelats sitt hittills största projekt i regionen i form av den så kallade Trollesundsvägen.

Fältdator i mobilformat

Green Landscaping tar för sig i Stockholm

Gällivare vill ha Hybrit-anläggning

Näringslivet och en bred politisk samstämmighet gör nu sitt bästa för att den planerade demonstrationsanläggning som krävs i jakten på fossilfri ståltillverkning ska placeras i Gällivare, nära såväl råvara som vattenkraft.

Volvo avyttrar amerikanskt varumärke

I samband med förvärvet av Ingersoll-Rands vägmaskinsverksamhet 2007 hamnade även Blaw-Knox hos Volvo. Nu tar Gencor Industries över Blaw-Knox-verksamheten i en affär som förväntas vara avslutad innan årets slut.

Forskare ser över järnvägsunderhåll

Underhållet av den svenska järnvägen får mycket kritik. Forskare vid Luleå tekniska universitet ska därför försöka identifiera bästa sättet att åtgärda två av de mer kostnadskrävande behoven – spårriktning och underhåll av växelvärmesystemet.

Norrvidinge köper OP Entreprenad

Designutmärkelse till autonom dumper

Volvos autonoma eldrivna dumper TA15 har tilldelats en Red Dot Award för produktdesign.

Sennebogen storsatsar på kundservice

Sennebogen investerar mer än 25 miljoner euro i ett nytt kundservicecenter som placeras mellan företagets produktionsanläggningar i Straubing och Wackersdorf i södra Tyskland.

Huddig öppnar filial i USA

USA har utvecklats till en av Huddigs fokusmarknader. Därför öppnar företaget nu en filial, strategiskt placerad i Midwest, Chicago.

Boliden är nöjda med senaste kvartalet

Peab bygger skola i Karlstad

Staden kräver schyssta villkor vid bygge

Gävle hamn bygger papperslager

Unik bro kan stå länge till

Svevia står starka

Han blir chef på JM Entreprenad

Snart start för Ludvika-väg

Tunnelbana på väg

Peab kämpar mot stölder

Rekordhöga kopparhalter funna i Kiruna

Tredje gången för BDX

Se alla Företagens egna nyheter

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Drivknuten sponsrar Nyman Racing

Vårt sortiment av blåa varningsljus

Vanliga öppettider igen

Ge din lastbil eller släp ett extra lyft

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

UTÖ - framtidens varningsljusramp snart här!

Renovering och byte av elavtal kan spara dig massvis pengar

Sparar upp till 50.000 kronor med SmartDok – i månaden

Ta kontroll över ditt arbetsljus!

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

KIPP önskar en trevlig sommar!

Sveriges bästa pris på hjulgrävardäck!

Vi har öppet hela sommaren

Gripen Wheels och Väderstad i nytt samarbete.

4G Övervakningskamera för utomhusbruk

Slösar du för mycket tid på fakturering?

Äntligen - nu är vi ett bolag: Metso Outotec

LEGION varningsljusramp med automatisk dimfunktion

Köp 4 BKT däck,25" och uppåt så får du en cykel på köpet!

Vi finns här för dig hela sommaren!

Självsugande centrifugalpump för industrier

Uppdaterad, ännu vassare version av populär backlampa

Absolutgivare med CIPsafety Ethernet/IP SIL3

Westlake SR01H Soft Drive – massivt premiumdäck

Sänd till en kollega

0.125