23948sdkhjf

Trejon fördjupar samarbete

Blir helthetsleverantör till Åhmans traktorcentrum.
Företagen påbörjar ett fördjupat samarbete i Småland och Östergötland där Åhmans traktorcentrum verkar. Henrik Johansson som är vd på Trejon ser nu möjligheter att få ut hela sitt sortiment i Östergötland och Småland.

– Vi får en aktör som täcker upp hela affärsområdet och sen får vi en återförsäljare som satsar brett över hela vårt sortiment. En partner som jobbar med hela vårt program.

Han fortsätter:
– Vi känner att vissa av våra produkter inte har marknadsfört fullt ut i området. Tack vare Åhmans får vi en partner som greppar hela vår portfölj. De har inga konkurrerande maskiner och produkter i nuläget. Vårt program matcher bra med deras övriga sortiment. Vi blir starkare. De har försäljningsställen på flera orter, men också ett gott rennomé. Vi har samma grundvärderingar i hur vi vill ta hand om affärerna, säger Henrik Johansson.

Stora delar av Trejons produktprogram kommer att visas på Åhmans Traktorcentrums visningsdagar på Vågerstads Gård den 29-30 September. Några lanseringar av nya produkter kommer det inte bli från Trejons sida, men nya för Åhmans traktorcentrum kommer det att vara flera.

– Det är ganska mycket av vårt program som är nytt för Åhmans. Hela kompletta programmet för vägunderhåll med sandspridare, vikplogar och U-plogar, hela den biten är ett program som de saknat tidigare. Nu kommer Åhmans också få ett komplett skogssystem som täcker hela deras affärsområde. Där har vi Trejon Multiforrest, som är vårt eget skogsprogram som vi tillverkar själva.

Ska växa
Henrik Johansson beskriver en marknad där det händer mycket. Generalagenturer byts ut och samarbeten förändras ganska frekvent just nu. Men Vännäsföretaget Trejon vill stärka sin närvaro i södra Sverige, och tittar just nu på vilka möjligheter som finns, inte bara i Östergötland.

Är det en tillväxtfas ni är inne i?
– Ja, det är en tillväxtfas. Vi ser över hela Sverige nu. Det här är ju en del. Det kan bli förändringar i andra områden också.

Har ni något på gång?
– Inget jag kan gå in på nu.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094