23948sdkhjf

Innovationspris till eldriven Volvo

Volvos elektriska minigrävarprototyp tog hem det innovationspris som den franska maskinmässan Intermat just delat ut för jordförflyttnings- och demoleringsmaskiner.

Det här representerar vår industris framtid. Så sade Ahcène Nedjimi, chefsingenjör för elektroteknik och elektroniksystem på Volvo CE, när han som projektledare för EX2 presenterade den elektriskt drivna minigrävaren förra året.

Nu har juryn för Intermat Innovation Award uppenbarligen gjort en liknande bedömning för när årets innovationspris i klassen jordförflyttning och demolering delades ut var det prototypen till Volvos elektriska minigrävare som mest föll juryn i smaken.

Och det är ingen tvekan om att maskinen rent tekniskt har stora möjligheter att bli en succé. Den utlovas leverera lika mycket kraft som sin konventionella motsvarighet, men vara snabbare i kombinerade rörelser. Dessutom utlovas nollutsläpp och kraftigt sänkt ljudnivå.

EX2 är en revolutionerande maskin. Eldrift gör att vi kan producera renare, tystare och mer prdoduktiva entreprenadmaskiner. Jag är både stolt och glad över att juryn har insett maskinens betydelse för framtiden, säger Ahcène Nedjimi.

Läs mer om EX2 här.

Givetvis kommer besökarna att kunna lära känna den lilla maskinen bättre på Parismässan Intermat 23-28 april.

Även SVAB:s Quantum-plattform var nominerad till ett pris inom segmentet jordförflyttning och demolering, men i klassen redskap och tillbehör.

Quantum, som är samlingsnamnet på företagets senaste generation styrsystem och ytterligare ett flertal funktioner som effektiviserar redskapshanteringen, räckte dock inte hela vägen fram.

Läs mer om Quantum här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078