23948sdkhjf

Kungliga medaljer till framgångsrika företag

"Det känns som att detta är den ultimata utmärkelsen och en större hedersutmärkelse för sin insats i näringslivet kan man inte få"
Under gårdagen överlämnades nio kungliga näringslivsmedaljer till framstående företag. Två av dessa verkar inom byggsektorn – nämligen Byggmästar’n i Skåne och Expanderamera Byggbemanning. Medaljen har delats ut årligen sedan 1984 och i år var det Prins Daniel som hade hand om överlämningen. Den ägde rum vid Kungliga patriotiska sällskapets årshögtid på Riddarhuset.

– Syftet med Näringslivsmedaljen är att hedra företagsledare som med ägarinflytande utvecklat framgångsrika företag och därigenom arbetat för ett välmående Sverige samt även att inspirera nya entreprenörer, säger Kungliga Patriotiska Sällskapets ordförande Erik Norberg i ett pressmeddelande.

Byggmästar’n i Skåne representerades av Carin Stoeckmann, vd.

– Först blev jag väldigt chockad, och sedan när det började sjunka in kändes det otroligt hedrande och jag blev otroligt stolt och glad. Den förste jag pratade med därefter var min far, som grundade företaget. Jag ville dela glädjen med honom. Det känns väldigt stort, sa hon.

Jessica Löfström, vd för Expanderamera Byggbemanning, var lika tagen.

– Det känns som att detta är den ultimata utmärkelsen och en större hedersutmärkelse för sin insats i näringslivet kan man inte få. Detta är den främsta, tyngsta och andas lång, stark tradition vilket är unikt, sa hon.

2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen – för framstående entreprenörskap


Konrad Bergström, Zound Industries Int., Stockholm
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar AB, Boxholm
Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Serendipity Group, Stockholm
Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker AB, Östersund
Jessica Löfström, Expandera Mera Byggbemanning, Stockholm
Carin Stoeckmann, Byggmästar'n i Skåne AB, Helsingborg
Karin Söderlind, House of Dagmar, Stockholm
Dan Tervaniemi, Rasta Group AB, Askim
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095