23948sdkhjf

Rivab köper Göteborgsrivare

Lotuskoncernen blir ännu större – ytterligare ett rivningsföretag har förvärvats och målet är att ta fler marknadsandelar i södra Sverige.

Lotuskoncernen, som beskriver sig som Sveriges största privatägda rivningskoncern, har gått från litet familjeföretag till en jätte inom alla typer av rivning och tillväxten har skett inte minst via förvärv.

Först ut var köpet av Rivab. ”Vi växte mycket på rivningssidan i Göteborgstrakten och stod inför valet att investera i nya maskiner. Då hörde vi att Rivab var till salu och valde att ta över dem i stället”, förklarade Lotuskoncernens vd för Leveranstidningen Entreprenad tidigare i år.

Koncernen fortsatte sedan på den inslagna vägen, 2016 köptes till exempel konkurrenten Rivners, i fjol förvärvades Svenska Demoleringsgruppen och entreprenadföretaget AK Schakt och nu är det dags igen – Lotusägda Rivab i Göteborg köper THT, ett selektivrivningsföretag med inriktning på rotrivning, sanering och håltagning.

Rivab har under de senaste åren haft sitt fokus främst på maskinell totalrivning och tanken är därför att THT ska stärka Rivabs organisation i Göteborg på rotrivningssidan.

– Vi har känt under en längre tid att THT med Patric och deras medarbetare passar väl in i vår filosofi och värdegrunder vilket gör det extra roligt att vi fått till affären, säger John Segerlund, som är vd både för Rivab och för Lotus

THT:s vd och ägare Patric Lavebäck kommer i fortsättningen att fungera som avdelningschef för lättrivning på Rivab.

– Jag ser att detta var ett naturligt steg för oss som företag för att kunna ta nästa steg för att utveckla och utöka våran verksamhet, säger han.

Avtalet skrevs på redan i juni, de två företagen har samarbetat i flera år och tanken, enligt Lotuskoncernen, är att THT och Rivab, under Rivabs namn, tillsammans ska stärka varumärket och ta marknadsandelar i södra Sverige.

Det nya företaget ska, enligt Lotus, fusioneras in i Rivab under hösten.

Läs gärna mer här om hur Lotuskoncernen vill bli allt mer oberoende och öka omsättningen inom både rivning, anläggning och transport.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111