23948sdkhjf

Nya vagnar för svår terräng

Nya lastvagnar ska kunna lasta mer, ett nytt växlingssystem och en ny axel med drivning ska dessutom underlätta arbete i svår terräng lovar Metsjö.

Ivarssons i Metsjö lanserar nya flakväxlare och vagnar där en ny hydraulisk drivning finns som tillval på modellerna MetaQ, Metadump och Metaflex.

Metsjö förklarar att traktorns hydraulik normalt används för drivkraften upp till 400 bar vilket gör att drivningen sker där vikten är placerad. Enligt företaget innebär detta optimal nedförsel av kraft i marken.

Axeldrivningen ska kunna köras både bakåt och framåt i ett tvåhastighetssystem och en ny konstruktion av axlarna ska dessutom utöka den möjliga lastvikten till elva ton per axel i en offroad miljö, detta ska, enligt Metsjö, till exempel ge treaxlade Metaflex 60–75 en möjlig totalvikt i terräng på 36 Ton.

Metsjö uppger att de nya drivna växlarna Metaflex 50–65 och 60–75 bygger på företagets nya växlingssystem med 22 procent ökad kapacitet som hanterar flak i längder från 5–6,5 och 6–7,5 Meter.

På Metaflex har oljeflödet ökats i växlingsfasen vilket ska ge ett 50 procent snabbare växlingsförlopp, jämfört med standardväxlaren på marknaden växlar Metaflex ungefär 40 procent snabbare, hävdar Metsjö.

Företaget lyfter också fram att de nya växlarna enkelt ska kunna skifta höjden på kroken mellan 1 450 och 1 570 millimeter vilket uppges innebära att i princip alla flak byggda enligt europeisk standard kan växlas.

Tornet har också fått en ny design, vilket ska ge mer utrymme för hydraulisk utrustning såsom gafflar för koppling av hydraulik, utrustningen blir dessuton inkapslade och därmed bättre skyddade förklarar Metsjö och tillägger att dragstången, som är byggd i höghållfast material, nu har mer utrymme för tillval och kapslar in hydrauliken.

Även axlarna har fått en ny design, och ska därför kräva mindre underhåll, förklarar Metsjö.

– Med de nya flakväxlarna och vagnarna med drivning kan vi erbjuda bönder och entreprenörer ett ännu mer högpresterande transportsätt i terräng säger Anders Ivarsson i ett pressmeddelande.

– Den nya axeln med drivning är väldigt prisvärd för den som arbetar i områden med svåra terrängförhållanden och kommer att uppskattas av många.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065