23948sdkhjf

Spridning på kornet

Trejon utlovar högre kapacitet, kortare körtid och minskad materialåtgång med företagets tallriksspridare i Optimal DS-serien.

Trejon lyfter fram tallriksspridarens ställbara spridningsbild och jämför med valsspridarna, där spridningsbredden motsvarar bredden på skopan/valsen.

Tallriksspridaren har tvärgående matarskruvar som förser en centralt placerad roterande tallrik med material, spridningsbilden blir därför ställbar 2-10 meter. Manuell mängdreglering är standard, på DS2500 är Optimal Control Plus standardmonterad och för övriga modeller går det att välja elstyrning, Trejon Optimal Control Eco eller Control Plus som extrautrustning.  

Control Plus elstyrning innebär att man ställer in önskad arbetsbredd i meter samt önskad spridningsmängd i gram per kvadratmeter. Systemet ska sedan, med hjälp av hastighetssignalen, reglera och bibehålla inställd mängd oberoende av hastighet och förändring av arbetsbredd.

Saknas hastighetssignal finns GPS-mottagare som tillval.

– Control Plus elstyrning har länge varit en uppskattad funktion på våra tallriksspridare, både från våra entreprenörer samt deras beställare. Med detta systemet så får även föraren en summering av körd sträcka, spridd mängd samt yta, säger Lars Tegman, produktutvecklare på Trejon, i ett pressmedelande.

Tallriksspridarna finns i volymer på 1 200 –2 500 liter. De är blästrade, zinkgrundsbehandlade och pulverlackerade, något som uppges innebära ett slitstarkt och långvarigt skydd.

– En annan fördel med DS-serien är att den har upp till fyra gånger så stor spridningskapacitet på öppna ytor jämfört med en traditionell valsspridare. Detta i kombination med den exakta spridningen minskar arbetstid, kostnad och miljöpåverkan, säger Lars Tegman.

Spridartallrikar, kastvingar och skjutlucka är tillverkade i rostfritt stål, något som ska ge god korrosionsbeständighet lovar Trejon.

Spridarna finns i utförande för redskapsfäste för lastmaskiner eller för trepunktsmontering till jordbrukstraktor med möjlighet till självlastning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094