23948sdkhjf

Största stenplockaren

Trejon lanserar det som uppges vara marknadens största stenplockare.

Kivi-Pekka 7 är tillverkad av finska Pel-Toute, maskinen är nyutvecklad med en arbetsbredd på sju meter, en bredare inmatningstrumma med 33 pinnar samt en större stenbehållare, något som enligt den svenska importören Trejon innebär  att kapaciteten är 40 procent högre jämfört med en femmetersmaskin.

– Denna nya sjumeters maskin är speciellt framtagen för större arealer och entreprenörer, säger Johan Schols, försäljningschef på Trejon, i ett pressmeddelande.

Kivi-Pekka 7 ska kunna hantera stenar upp till 300 millimeter, med tillvalet  hydroflextrumma ska den kunna släppa igenom stenar upp till 500 millimeter.

Tipphöjden är 290 centimeter och tömningen kan ske direkt i en vagn, stenbehållaren utlovas rymma upp till tre kubikmeter, vilket ska ge mer avverkad yta mellan tömningarna.

Jorden sållas bort i tre steg, i inmatningstrumman, i behållarens gallerbotten samt vid tömning, då överbliven jord ska rinna ner i en separat jordlåda.

Enligt Trejon innebär detta att viktig matjord blir kvar på fältet. Företaget lyfter också fram att sållet i inmatningstrumman kan anpassas i olika storlekar för att släppa igenom stenar upp till en viss storlek.

– Stenplockaren ska inte bara vara snabb och effektiv den ska också göra ett bra resultat oavsett förhållandena samt  stå emot ett hårt slitage. Med Kivi-Pekkas stenplockare får man en följsam maskin med stora möjligheter till kundanpassning som gör ett bra resultat på fältet och som tål att användas, säger Johan Schols.

Maskinen har som standard en boggi utrustad med 560/60R-22,5” hjul, tanken är att hålla ned marktrycket och öka komforten vid transport.

Andra hjulalternativ finns som tillval, det finns också olika typer av inmatningsfingrar, hydroflextrumma för större stenar och elektronisk rotationsövervakning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109